Muzică în romanglish

By | November 16, 2013

Acum ceva timp am fost la un fel de concus underground de rap/hip hop. A fost atât de underground încât ne-am învârtit o oră prin zona Unirii încercând să găsim cârciuma în care trebuia să ajungem.

Vedetele serii cred că erau băiețașii ăia doi de au scos-o p-aia cu “rămâi prost când apăs pe NOS”. Era pe vremea când Shobby (Codu’ Penal) a făcut accident beat și urma să intre la zdup. Ăștia doi aveau un tricou pe care scria: “Capu’ sus Shobby”. Mi s-au părut cam prostuți dar m-am lămurit când s-au urcat pe scenă și au deschis gura.

Apoi a urmat Clue, cel pentru care venisem noi. A făcut un duo cu un negru și au dat foarte bine la microfon. Mi s-a părut la alt nivel față de ce s-a cântat în seara aia. Şi ca sunet și ca versuri. Cât timp au fost ei pe scenă au fost singurele momente în care am ascultat muzică.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=RBqhC9SJFFE]

Acum cei doi, împreună cu alți patru băieți au scos un album pe care-l puteți asculta aici. Văd pe acolo colaborări cu Krem și Levy (cel care Arde în piesa Paraziților). Mă bucur că nu m-a înșelat urechea muzicală în seara aia. Involuntar, când ascult albumul mă gândesc la cel de la SDST. Sper că în cazul celor de la SickSoundCrew, să nu fie vorba despre un singur album.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Oa1Ev-EoHSQ&feature=share&list=PLw4buKqM_jE8Gf69ecusgN7ZcYpE0j5l8]

Doi dintre ei mai au un proiect separat: The Bridge Committee. Vă avertizez că dacă ascultați melodia o să vă rămână sunetul ăla 8bit pe creier. Dar merită doar ca să auzi cum sună “Flowrin Salawm” în romanglish.

[youtube=http://youtu.be/ZyWZ4W253lI]

Îmi place că oamenii nu se înghesuie să arunce cu înjurături în stânga și-n dreapta.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: