Începând de astăzi Netflix blochează folosirea la comun a conturilor și în România

By | May 24, 2023

Dacă primiți un mail de la Netflix care are titlul “Actualizare cu privire la folosirea la comun a conturilor”, să știți că despre asta este vorba. S-au concretizat zvonurile cu privire la blocarea password sharing-ului și se pare că au ajuns și la noi limitările pe care Netflix le-a introdus deja în SUA.

Netflix nu mai vrea ca un cont să fie folosit de mai multe locuințe, ci doar de una singură. Toate persoanele care locuiesc în acea locuință vor putea folosi în continuare Netflix de pe orice dispozitiv, inclusiv în metrou în drum spre muncă sau în vacanță.

Pentru cei care vor să folosească Netflix la comun cu cineva din afara locuinței lor, există două variante. Fie folosesc funcția “Transferă un profil”, pentru a transfera un profil către alt cont care să plătească abonament. Fie folosesc funcția “Achiziționează un extra abonament“, care va mai adăuga înca 2.99 € per extra abonament. Vestea este pe jumătate bună, pentru că măcar cei care vor fi “dați afară din casă”, vor putea migra către un cont nou cu tot cu istoricul înregistrat pe contul gazdă.

Netflix nu spune cum va determina cine locuiește la comun însă eu aș putea să speculez cu privire la cum vor face asta. Probabil că printr-un algoritm vor confrunta adresa de facturare cu adresa obținută de baza IP-ului routerului și o vor seta pe aceea ca default. Sau vor vedea de la ce adresă se face cel mai mult trafic de date. Este adevărat că utilizatorii pot călători și se pot conecta la alt router pentru a se uita la Netflix, însă la un moment dat tot va trebui să se reconecteze la routerul desemnat de Netflix drept cel default.

Iată anunțul oficial.

În fine, eu n-am primit mailul însă am deja în cont posibilitatea de a transfera un profil și pe cea de a adăuga un extra abonament. Să vedem ce vom face. Eu plăteam pentru un cont la care le-am dat acces și părinților mei și părinților lui Alice. Când va sosi momentul, probabil că îi voi întreba pe ei dacă sunt de părere că merită sau nu să le plătesc un cont separat.

În altă ordine de idei, RIP echipa de social media de la Netflix 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: