Netiquette: două întrebări despre email

By | July 21, 2016

În ceea ce privește discuțiile formale sau semi-formale, mailul este metoda mea preferată de comunicare. Spre deosebire de telefon, o prefer pentru că o pot folosi la orice oră, am întotdeauna dovada conversației și pot da răspunsuri mai bine argumentate din fața laptopului. Plus că tot scriind pe blog zilnic, pot da frazelor exact conotația pe care mi-o doresc, pe când la telefon e mai degrabă o chestiune de alegere rapidă a cuvintelor.

Problema este că în ultimul timp primesc tot mai multe mailuri cărora trebuie să le răspund, așa că uneori ajung să răspund la ore ciudate. Am tras mai de mult concluzia că trebuie să le răspund de îndată ce le citesc, altfel trec prin aceleași procese când îl voi citi a doua oară și consum timp dublu. Eram curios de două lucruri:

Să spunem că trimiteți un mail, vă culcați pe la 12pm și dis-de-dimineață când vă treziți găsiți răspunsul în inbox. Vă uitați de curiozitate ca să vedeți la ce oră v-a trimis răspunsul interlocutorul? Întreb pentru că de regulă eu sunt atent la acest detaliu și uneori trag tot felul de concluzii de genul: “Ia uite, ciudatul ăsta n-are viață, la 3 noaptea stătea să citească mailuri” 🙂

Şi doi: dacă trimiteți un mail la 3 noaptea, cum vă semnați? “O zi bună”, atincipând că omul va citi mailul dimineața, sau “O seară plăcută”, caz în care omului i se poate părea ciudat când îl primește dimineața. În engleză folosesc “Best Regards”, dar în Română nu există un corespondent atât de apropriat, iar “mulțumesc”, nu se potrivește mereu contextului.

Ştiu … first world problems. Dar întotdeauna am avut aceste două curiozități 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “Netiquette: două întrebări despre email

  1. Ciprian

    Semneaza si tu “Cu stima, consideratie si deosebit respect, al dumneavoastra…” si gata, uita omul daca este zi sau noapte sau la ce ora ai trimis :))

    Reply
    1. Revo Post author

      “Fie ca acest mail să vă găsească alături de familie, belșug, sănătate …”

  2. Sorin Diaconu

    “In speranta unei colaborari mutuual lucrative, al dumneavostra, ” 🙂

    Reply
  3. Malin

    Eu unul raspund la mailuri in functie de prioritati. Daca sunt mailuri care nu au absolut nicio urgenta atunci pot sa le raspund si dupa 2-3 zile, iar cand o fac ii urez respectivului in functie de ora si ziua la care raspund. Daca e weekend ii urez sambata sau duminica placuta, daca e seara o seara placuta si daca e vorba de un raspuns trimis noaptea sau la 5-6 dimineata atunci ii urez o zi productiva si gata.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: