Nexus 7 2013 lângă cel vechi: merită noul model?

By | October 25, 2013

Eu am un test destul de subiectiv atunci când pun mâna pe un device nou cu Android. Pornesc Chrome, las 3-4 tab-uri deschise, închid aplicația și apoi o repornesc normal. Unora dintre dispozitive le ia dureros de mult să încarce aplicația. Deși este probabil lucrul pe care-l faci cel mai des pe un telefon (în cazul meu, mai des decât apelarea).

Cea mai bună reacție la acest test pe care am avut-o până acum este pe Nexus 7. Mai bună chiar și decât cea a telefonului. Asta deși telefonul are procesor de 1.5GHz – față de 1.2GHz ai tabletei – și scoate cam 5500 de puncte în Quadrant – față de 3500. Paranteza asta a fost pentru cei care sunt înebuniți după teste.

Revenind la tabletă, Nexus 7 are câteva inconveniente peste care treci repede: sunetul nu excelează și ecranul are uneori probleme la luminozitate puternică. Dar cel mai enervant lucru, care probabil mă va face să trec la noul Nexus 7 este imposibilitatea de a crea un hotspot. Da fraților, vechiul Nexus 7 nu poate să facă hotspot!

imworld_2013_1

Şi asta este extrem de enervant. Pentru că eu am puns în ea SIM-ul de Digi. Şi uneori am nevoie de stick pentru laptop. Ce fac? Umblu cu agrafa în husa tabletei. Am nevoie de stick, scot pin-ul, scot cartela din tabletă, o bag în stick și abia apoi mă conectez la net. Am sperat că odată cu update-ul la Android 4.3 o să se rezolve chestia asta. La 4.4 nu mai am speranțe, probabil e un bug hardware.

imworld_2013_3

Acesta ar fi principalul motiv pentru care să-ți iei noul Nexus 7. În rest, modelul din 2013 mai are, în ordinea importanței: 2GB RAM (față de 1GB), ecran mai bun și mai luminos, 4G , procesor de 1.5Ghz și cameră pe spate de 5MP.

Este un pic mai ușor, un pic mai subțire, un pic mai îngust și un pic mai înalt. Tableta cea nouă pare și o idee mai sprintenă. Dar toate acestea sunt foarte puțin sesizabile în realitate.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “Nexus 7 2013 lângă cel vechi: merită noul model?

  1. Mogdan

    Pt o persoana care nu are si vrea sa-si cumpere tableta, noul Nexus 7 e o alegere perfecta. Pretul este imbatabil pt asemenea specificatii. Ecranul e absolut genial, la 1920×1200 pe o tableta de 7 inch. Ca performante, din ce-am vazut si citit pe net, noul nexus ar trebui sa fie mult mai bun decat varianta din 2012 (care are mai mici momente de lag), procesorul este mult mai bun si aia 2 giga de ram isi fac simtita prezenta.
    As zice ca upgrade-ul merita si pentru cineva care are vechiul Nexus, daca are bani 🙂 Isi vinde vechiul nexus cu 7 mil acolo sa zicem si mai pune 5 si aia e. Dar pentru majoritatea oamenilor care si-au luat Nexus 7, mai ales pentru ca isi doreau o tableta ieftina si ok, dar nu isi permit un upgrade, nu prea are rost si nici nu au motiv sa faca asta, pentru ca oricum nu ar avea nevoie, ca tableta veche poate sa faca aceleasi lucruri, mai mult sau mai putin. My 2 cents.

    Reply
    1. revo Post author

      Este mai bun, dar nu e WOW, deci din punctul ăsta de vedere parcă nu te trage inima să faci combinații. Şi din scenariul tău cu oamenii care vor tabletă ieftină tot așa reiese.

      Dar eu zic că Nexus 7 a fost cumpărată în egală măsură și de cei care sunt fani Android.
      Articolul l-am făcut mai mult raportat la nevoile mele, d-asta reiese că merită update-ul 🙂

  2. George

    Nu stiu cum e vechiul Nexus 7, dar cu cel din 2013 am lucrat putin si pot afirma ca daca ar fi sa cumpar o tableta, pe asta as lua-o! Este singura tableta care m-a pacalit sa cred ca mi-ar placea sa o detin 🙂

    Reply
    1. revo Post author

      Ca să vezi ce face Nexus 7 dintr-un om serios cu Nokia și Windows Phone 8.

    2. George

      Am zis ca as lua si tableta aia, nu am zis ca as renunta la wp8 😀
      Dar da, m-a convins ca se poate sa se miste si Android-ul bine

Spune-ți și tu părerea: