(Not so) Pro Tip: Sper că nu cumpărați GoPro din magazin la preț întreg, da?

By | September 19, 2022

Astăzi a apărut la vânzare în România GoPro Hero 11, cu senzor un pic mai mare și teoretic cu filmare pe timp de noapte îmbunătățită. Este în stoc la eMAG, F64 și Altex. Șocul este creșterea de preț. Hero 9 a fost vreo 2.000 lei, Hero 10 a costat 2.500 lei, iar acum Hero 11 costă 3.000 lei.

Am mai zis-o în trecut în alte articole, dar nu știu dacă am fost foarte clar și nu știu câți știu de această variantă. Dacă vreți un GoPro nu este avantajos să-l cumpărați dintr-un magazin. Ci mai bine îl comandați online de pe site-ul lor. Transportul este gratuit iar acolo este mult mai ieftin. Mai exact îl puteți cumpăra de acolo cu 450€, sau 2.250 lei. Cu 150€ mai ieftin decât dacă l-ați lua dintr-un magazin. Iar discount-ul crește pentru pachetele de genul “GoPro Hero 11 Creator Edition”.

Care-i șmecheria? Pe site-ul GoPro Hero 11 costă teoretic 600€, însă ei îți mai fac o reducere de 150€ dacă îl cumperi împreună cu un abonament (gratuit) pe un an la serviciile lor. Servicii care includ acces gratuit la aplicația Quick de editare, backup automat în cloud la clipurile video, înlocuirea GoPro-ului în cazul unei probleme șamd.

Deci îl cumperi cu 150€ mai ieftin și primești și servicii în plus. De ce?

Probabil strategia GoPro este să îți ofere acest abonament gratuit, în ideea că după un an vei constata că este un serviciu atât de mișto încât vrei să-l prelungești contra cost și pe următorul an. Dacă l-ai prelungit un an, GoPro și-a recuperat banii oferiți ca reducere. Dacă-l mai prelungești încă un an, GoPro câștigă mai mult decât reducerea pe care ți-a oferit-o ție. Practic acest discount de acum e un fel de cost de marketing, pe care speră să și-l recupereze în timp.

În concluzie, dacă vreți un GoPro nou, nu-l cumpărați din magazin, ci comandați-l de pe site-ul GoPro.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

10 comentarii la “(Not so) Pro Tip: Sper că nu cumpărați GoPro din magazin la preț întreg, da?

  1. Dragos

    Eu zic ca ei nu gresesc deloc cu aceasta strategie. La fel era si cu spatiul de la iCloud de la Apple. La inceput toata lumea facea backup in spatiul standard de 5GB doar la setari fara fotografii si alte date din aplicatii. Dar incet incet toti au trecut la pachetul de 50GB, apoi 200GB si au inteles cat e de comod sa ai totul acolo.
    La fel a fost si cu Gmail care a adaugat photos apoi docs si acum multi avem macar primul pas de abonament platit.
    La fel o sa fie si cu GoPro. Ai gratis un an si dupa ce gasesti cat de util este nu mai vrei sa-l inchizi.
    Eu unul am un SSD de 2TB extern SanDisk pe care-mi pun filmarile din GoPro de pe circuit. Nu a fost decat 220euro. Dar la un moment parca vad ca se umple si nu stiu daca voi sterge ceva sau cumpar alt SSD ori ma indrept spre online pentru ca le pot accesa de oriunde la nevoie.

    Reply
    1. Revo Post author

      Păi sigur nu greșesc, că o folosesc deja de vreo 3 ani cel puțin. Și eu sunt genul care ar da bani pe subscripție, că am folosit Quik și mi s-a părut tare.

  2. Alex

    SalutMultumim de pont. Dar nu cumva platesti vama la colet?Daca da ai idee cam cat? sau vine dintr-o tara UE?

    Reply
  3. doru

    sALUT , incerc de 2 zile sa-mi cumpar un GoPro11 + bundle de pe site-ul lor dar nu reusesc: bag cardul corect, adresa, am bani pe card, cardul e ok pt plati internbationale si totusi primsc acest mesaj:
    We’re sorry, but your order could not be placed. Please confirm your address and payment information is correct. If you feel this is a mistake, please contact our customer support team and request a callback by clicking here.

    ma poate ajuta cineva, stiti unde e problema ?
    multumesc

    Reply
    1. Revo Post author

      Salutare! Ai încercat cumva și cu un alt card, totuși?

  4. doru

    e vcard Raifeissen facut pt emag, l-am folosit acum cateva zile sa cumpar bilete la disneyland, o vacanta in grecia deci merge fara pb la plati internationale.

    de ce nu merge pt un site din US ?

    alt card nu mai am, nu mi-am facut Revolut spre ex…

    Reply
    1. Revo Post author

      Da, dar din experiență am observat că site-urile din State sunt pretențioase cu cardurile românești. Adresa la care este înregistrat cardul coincide cu adresa de livrare? Că uneori magazinele se uită și ca cele două să coincidă, ca măsură de protecție. Sau încearcă și cu alt card dacă ai.

  5. doru

    Am schimbat adresa cu cea d pe card dar tot nu merge
    am mai adaugat 2 baterii+charger in card si imi da in plus si eroarea asta:
    We apologize for the inconvenience. We cannot ship the quantity of batteries in your cart. Please remove the battery(s) and/or update your cart. In your country, we can ship 2 compatible battery(s) per camera.

    e clar ca sunt niste limitari pt Romania…si nu doar de carduri/plati…
    mda, o sa ma mai jioc cu optiunile si o sa folosesc si cardul de debit, sunt curios daca merge

    Reply

Spune-ți și tu părerea: