Noutăți de la Google: Pixel 2, Pixel 2 XL, căști wireless, boxe inteligente și o cameră video cu AI

By | October 5, 2017

M-am uitat și eu la ce a lansat Google aseară. Pe meniu avem următoarele: telefoanele Google Pixel 2 și Pixel 2 XL, căștile wireless Pixel Buds, două boxe inteligente – Home Mini și Max, o cameră video cu AI (Google Clips), o nouă cască de VR (Daydream View) și un Chromebook nou.

Telefoanele sunt identice ca specificații, diferă doar dimensiunea display-ului (Pixel 2 are 5 inch, în timp ce Pixel 2 are 6 inch) și autonomia bateriei (2.700 vs 3.500 mAh). Sunt rezistente la stropiri accidentale, au Gorila Glass 5 și Always-on-display. Nu au încărcare wireless și nici jack pentru căști, doar un USB Type-C. O șmecherie interesantă este faptul că poți strânge în mână telefonul pentru a activa Google Assistant. Funcția era și la HTC U11, dar aici mi se pare mai utilă.

Google bate monedă pe camera lor foto cu dual pixel cu putere mare de procesare. Umblă vorba că prima versiune de Pixel avea o cameră excelentă, dar din cauza distribuției proaste, nimeni nu a văzut în realitate acel telefon 😀

Pe mine design-ul noilor telefoane mă respinge. Nu mă deranjează faptul că nu au display edge-to-edge pe față, mai ales că este și o explicație bună pentru asta: difuzoare stereo. Nu-mi plac însă telefoanele cu 3-4 îmbinări materiale și culori. Singura variantă de Pixel 2 care arată cât de cât acceptabilă este cea neagră. Va fi un telefon perfect de ținut în husă. Sper ca Google să fi cumpărat și echipa de design de la HTC.

https://youtu.be/zpLVsR8cSFo

Căștile wireless Pixel Buds îmi plac. Mă bucur că nu sunt două căști separate ca la Apple, ci unite printr-un fir. Par atât de mici încât să fie ușor de strecurat în orice buzunar și destul de mari încât să nu le pierzi. Cutiuța lor funcționează ca încărcător.

Google Clips este o abordare interesantă. O cameră mică pe care o poți monta mai oriunde, iar ea se folosește de AI ca să știe ce să înregistreze și ce nu.

https://youtu.be/JXh1yyvXpwo

Google Home mi-a plăcut ca design. Home Mini și Max nu mi se par atât de atrăgătoare.

Home Mini are însă toate șansele să devină un smart speaker popular, mai ales datorită prețului mic (50$). Ştiu că mulți ar fi vrut să aibă și un jack, cred că Google nu i l-a pus pentru a nu sabota vânzările de Chromecast Audio.

Pentru Home Max, Google se laudă cu o tehnologie prin care difuzorul își calibrează sunetul în funcție de locul în care îl pui în cameră. Şi face chestia automat, chiar și dacă îi schimbi poziția. Machine learning, evident.

Nu am auzit pe nimeni care să aibă un Chromebook sau un Daydream, așa că trecem peste ele 😀

Mie mi s-a părut că evenimentul de aseară nu a mai fost așa de așteptat ca în anii trecuți. Sigur, au lansat lucruri interesante, iar Google e o companie software, așa că e greu să arăți totul într-un eveniment. Dar lansarea de aseară nu se compară cu frenezia de la Nexus 5 sau de la prima versiune de Chromecast.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: