O scurtătură pentru iOS 12 activează camera atunci când ești oprit de poliție

By | September 25, 2018

Când s-a lansat iPhone XS am zis că una dintre funcțiile care mi se pare inteligentă este posibilitatea de a programa Siri să declanșeze anumite acțiuni atunci când aude o comandă vocală. Iată că a apărut și un prim scenariu în care funcția poate fi utilă: atunci când ești tras pe dreapta.

Un utilizator de pe Reddit a creat o scurtătură pentru momentele în care ești oprit de poliție. Practic, dacă-i spui lui Siri că ești tras pe dreapta, iPhone-ul oprește muzica, scade luminozitatea display-ului, pune telefonul în modul “Do not disturb”, trimite un mesaj către un contact din agendă și activează camera pentru a începe înregistrarea video.

Scurtătura se poate descărca de aici, iar articolul l-am găsit pe TNW. Mi-ar plăcea s-o încerce cineva, și să-mi spună și mie cât de bine funcționează 🙂

Nu-i o idee rea, și de multe ori m-am gândit că ar fi utilă o astfel de funcție. Când te oprește poliția, când un funcționar devine zelos, când ești implicat într-o altercație. Sau, de ce nu, în ultimul timp ar putea fi utilă și când vezi că vin jandarmii spre tine.

Vreau chestia asta și pe Android.

Un comentariu la: “O scurtătură pentru iOS 12 activează camera atunci când ești oprit de poliție

 1. The Gadgetist

  Poți face cu siguranță asta cu Tasker în Android. Numai că e de bibilit mai mult și s-ar putea să ai nevoie de root access pentru anumite funcții.

  https://play.google.com/store/apps/details?id=net.dinglisch.android.taskerm

  În Android te mai poți juca cu Routines din aplicația Google Home. Ai și acolo diferite actions customizabile.

  Eu mi-am setat de exemplu câteva playlisturi pentru copil. În loc să zic…play cutiuta muzicala 5 – various artists on bedroom speaker…spun doar play musical box 5

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *