Panasonic a prezentat noile TV-uri OLED 4K cu HDR – EZ1000 și EZ950

By | June 30, 2017

Într-un eveniment de lansare care a avut loc la etajul 50 al uneia dintre clădirile emblematice ale Varșoviei, Panasonic a lansat televizoarele EZ1000 și EZ950, două modele OLED certificate Ultra HD Premium și THX 4K. Lansarea a gravitat în jurul concepției de negru absolut, iar noi am avut ocazia să ne folosim toate simțurile pentru a mirosi, gusta dar mai ales privi cel mai intens negru.

În primul rând, televizoarele arată foarte bine. Panelul este perfect plat iar muchiile din jur sunt foarte subțiri. Privit din profil, în cel mai subțire punct al său, EZ1000 este mai subțire decât telefonul meu. În partea de jos EZ1000 are un soundbar (Dynamic Blade Speaker), dezvoltat în parteneriat cu Technics. De altfel, așa pot fi deosebite rapid cele două televizoare. Modelul de vârf are și acest soundbar, pe când EZ950 nu-l are.

Pe lângă acest aspect, EZ1000 este disponibil doar cu o diagonală de 65″ (164 cm), în timp c EZ950 este disponibil și cu diagonală de 65″ și cu 55″ (139 cm). Bineînțeles, mai sunt și alte diferențe:

În ceea ce privește calitatea imaginii, ambele televizoare excelează, însă EZ1000 este spectaculos. Panoul acoperă aproape 100% din spațiul de culoare DCI iar Panasonic folosește un filtru Absolute Black care elimină reflexiile, lumina ambientală și tonurile magenta prezente la alte OLED-uri.

Procesorul HCX2 Studio Colour în combinație cu cele două formate HDR folosite (HDR10 și Hybrid Log-Gamma) ajută EZ1000 să ofere imagini de o calitate superioară. Ar fi însă de menționat că TV-ul nu suportă și standardul Dolby Vision, deoarece Panasonic consideră că procesorul HCX2 Studio Colour oferă deja unele dintre cele mai exacte culori  de pe piață.

Panasonic a colaborat deja cu experți de la Hollywood pentru calibrarea lor, iar televizoarele au fost folosite pentru a grada porțiuni din Jungle Book sau The Account. Iată cum arată câteva versiuni de procesare ale aceluiași clip video:

Ca ultime aspecte, nu am apucat să mă joc cu interfața construită peste Firefox OS (My Home Screen 2.0), însă mă aștept ca aceasta să se ridice la nivelul dispozitivului. Iar prețul, ca și televizorul, este în gama de sus. Din ce am înțeles, va gravita în jurul sumei de 8.000 de euro.

În încheiere vă las cu un clip de prezentare care mie mi-a plăcut foarte mult. Să îl puneți pe 1080p și să îi dați full screen, da? 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

7 comentarii la “Panasonic a prezentat noile TV-uri OLED 4K cu HDR – EZ1000 și EZ950

 1. Andrei

  De vreo 10 ani se chinuie cu tehnologia oled toti jucatorii importanti din piata.In sfarsit i-au dat drumul la productia in masa.Acum mai dureaza vreo 3-4 ani pana ajung la niste preturi suportabile.

  Reply
  1. Revo Post author

   Părerea mea este că Panasonic a și așteptat un pic, să se convingă că este o tehnologie viabilă.

 2. Alex Dumitru

  8000 euro si inca au Firefox OS, la aproape 10 luni dupa ce Mozilla a incetat sa mai lucreze la el? Sper sa il preia si sa il intretina Panasonic, altfel nu va mai veni nici un update la el.

  Personal ma asteptam sa treaca si ei la Android.

  Reply
  1. Marius

   Nu mi se pare extraordinar Android TV. Bine, pe premium ar trebui sa aiba hardware ok, dar pe buget mic inca e slabut.

  2. Alex Dumitru

   Asa e. Se misca destul de greu si pe televizoarele cu hardware bun, dar vin update-uri mereu si se vad imbunatatiri.

  3. Marius Cucu

   Da, vin, dar e android. Mă aștept oricând să crape. Dar cu timpul poate că vor face lucruri mișto cu el. Bine, atât timp cât sunt Mediatek-uri pe ele… toate șansele să fie probleme. 🙂

  4. Revo Post author

   @Alex, da, așa am înțeles și eu. Că a renunțat Firefox la el, dar că l-a preluat Panasonic și că îl va tweak-ui pe viitor. Sper să nu renunțe și ei la el după încă un an 🙂

Spune-ți și tu părerea: