Și? Cum a fost la SAGA Festival?

By | June 26, 2023

Eu sunt uimit că SAGA Festival încă mai există. Eu nu am participat la nicio ediție dar uitându-mă în urmă, tot ce îmi aduc aminte acum sunt anunțuri care încep cu “s-a anulat” sau “s-a reprogramat”. Pornit ca o alternativă bucureșteană la Untold, Saga Festival mi se pare un festival de bâlbe, în care publicul este întotdeauna cel care are de suferit.

Pentru cei care nu știu, prima ediție a festivalului ar fi trebuit să fie în Iunie 2020. Dar a venit pandemia, așa că l-au amânat pentru Septembrie 2020. Iar apoi a fost anulat și reprogramat pentru iunie 2021.

Festivalul a avut loc în 2021, dar main event-ul, care era show-ul cu Armin Van Buuren a fost anulat pentru 2022. În fine, dacă îmi aduc bine aminte, până la urmă Armin a mixat în 2022.

Anul acesta festivalul avea două mari nume pe afiș: Lil Nas X și Wiz Khalifa. Ce s-a întâmplat cu acești doi mari artiști? Au anulat. Ambii. Fiecare în ziua show-ului.

Bineînțeles, cei care au cumpărat bilete nu au primit banii înapoi, pentru că în ToS scrie că sunt despăgubiți doar în cazul în care artistul anunță cu mai mult de 24 ore înainte. Mi se pare însă măcar o datorie morală pentru organizatori să le ofere participanților o compensare sub orice formă. O rambursare de 20-30% din valoare biletului, câteva băuturi gratis la festival, o mare reducere pentru biletele de la festivalul de anul viitor. Orice. SAGA Festival nu a anunțat nimic.

În același timp mă gândesc la altceva. Nu știu cum funcționează festivalurile, dar bănuiesc că un festival face un contrat cu un artist și ambii cer și oferă niște garanții la schimb. Nu vine Lil Nas X? Ok, dar ce se întâmplă cu banii alocați pentru cei artiști? Artiștii și-i primesc oricum, chiar dacă nu cântă, sau cum vine asta? Dacă nu și-i primesc, unde rămân acei bani? La Saga? Ce face Saga cu ei? Că de returnat participanților pare că nu se pune problema.

Altfel, din ce am mai citit pe Facebook la Saga pare că au fost mai multe probleme. Au fost cozi de 2-4 ore la acces, la un moment dat nu au mai mers plățile și alimentarea brățărilor, nu a mers rambursarea banilor aflați pe brățări. Totul pare că este un lung șir de incompetențe din partea organizatorilor.

Mă întreb altceva. Saga a pus acum în vânzare biletele pentru SAGA Festival 2024. Să presupun că vor anunța că în 2024 vor cânta Kendrick Lamar și Taylor Swift. Îi mai crede cineva? De ce ai cumpăra un bilet la un festival care are istoric doar de bâlbe, amânări și anulări?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Și? Cum a fost la SAGA Festival?

  1. Dada

    Hello! Din fericire, am câștigat abonamentele (ca dacă as fi dat bani, probabil eram mai supărată) și am ajuns vineri și duminica. Am ceva experienta în mers la fest uri, dar da, saga este un fiasco total, deși a fost prima ediție la care am mers. E plin de copii, dar pana la urma nu asta e problema. Dacă stăteai la main stage mai în spate, chiar și la skrillex, auzeai muzica de la celelalte scene. Cozi interminabile, norocul nostru a fost ca am avut cash ca să putem face top up. Coada la cash era mai mica. Am înțeles ca la baie nici nu aveai apa sa te speli pe mâini. Nu mai zic ca erau wc urile extrem de jegoase. Sâmbăta nici nu am mai mers. Duminica ne am dus pentru un concert și sa ne luam banii rămași pe bratari. Nu știu cum, dar la noi a mers. Am înțeles ca au anunțat ca refound ul se va face luni și marți la sediul Romaero. Alta prostie, dacă nu eram din București, ce făceam? Nicio opțiune de top up online… 2023! Pare ca a fost un fest făcut pe graba și clar pentru bani.

    Reply
    1. cris

      Toate festivalurile de acest gen sunt facute clar pt bani si se merge pe ideea ca 99% nici macar nu vor avea de gand sa ceara refund pt ceva ce nu s-a livrat de catre organizatori. Spiritul de turma si ideea de a fi cool pe timpul verii cu taspe bratari de acces pe incheietura mainii le umple buzunarele acestor “organizatori”. Mai bine la un concert cu max doi trei artisti seriosi. Parerea mea…

Spune-ți și tu părerea: