Păstați-vă calmul, a apărut deja o copie după Google Reader

By | July 1, 2013

Am descoperit RSS readerele târziu. Şi m-am oprit la Google Reader. Când Google a anunțat că de la 1 iulie serviciul nu va mai fi disponibil, am fost pur și simplu uimit să descopăr câți din apropiați îl foloseau. Eu mă simțeam special, nu știam că RSS readerele au o popularitate așa de mare. Practic, eu eram cel care descoperea roata la 2000 de ani după ce se inventase.

Dacă nu vă înțelegeți bine cu Feedly sau Digg, aflați că un singur om programator a reușit să emuleze codul de la Google Reader. Se numește Go Reader și îl găsiți aici. Vă autentificați foarte ușor cu contul google și importați feed-ul din Google Reader. Momentan se mișcă destul de lent pentru că tipul cheltuie bani de la el din buzunar pe resurse. Îi lipsesc și niște funcționalități de bază, cum ar fi … search-ul. Dar crește frumos 🙂

goreadio

Nu prea foloseam Google Reader așa că nu-mi pot da seama cât de aproape este de realitate. Vă las pe voi să-mi spuneți. Eu prefer varianta clasică: bookmark, eventual direct în bookmarks bar. Pe mobil mai folosesc gReader, descarcă date automat când te conectezi la o rețea wireless și poți citi articole fără să folosești o conexiune 3G. Când dau de un hotspot wireless sau când țin neapărat să îmi consum traficul folosesc Flipboard.

goreadio2

Alte alternative bune pentru RSS readere mai găsiți pe lifehacker.

Mai multe detalii despre goread.io și despre cel care l-a construit găsiți pe Gizmodo.

UPDATE: Am uitat să vă spun. Are și revoblogul un feed. Îl găsiți aici sau cu un click pe butonul din dreapta sus. Face probleme dacă folosiți Google Chrome.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Păstați-vă calmul, a apărut deja o copie după Google Reader

  1. Yamasha

    mi-ar placea un client care sa faca sincronizarea perfect, dar pentru desktop. exista cate ceva, dar momentan nu funcitoneaza asa bine…

    Reply

Spune-ți și tu părerea: