Philips 8901 AmbiLux – Un televizor de 22.500 lei

By | June 15, 2016

Am asistat la o scurtă prezentare a lui Philips 8901, un televizor UHD cu Android cu tehnologia AmbiLux, venită în continuarea celebrei Ambilight. Televizorul de 65″ este vârful de lance al gamei din 2016, are un procesor quad core, 16 GB spațiu de stocare intern și integrează funcții precum HDR Upscaler.

philips-8901-ambilight-3

Ramele subțiri nu-l fac să pară așa de imens, iar Philips chiar a făcut eforturi aici, pentru a pune în avantaj și mai bine tehnologia AmbiLux. Spre deosebire de Ambilight, unde niște LED-uri colorau peretele din spate, acum vorbim despre 9 mici proiectoare care dau culoare camerei.

Eu sunt pentru această tehnologie, și nu o consider o găselniță de marketing. Ca și în cazul în care te-ai uita la un film printr-un proiector, un TV cu Ambilux te introduce mult mai bine în mijlocul acțiunii pentru că “decorează” toată camera cu nuanțe ale filmului. S-au făcut studii și 80% dintre cei care au cumpărat până acum un TV cu ambilight au declarat că următorul TV va fi tot Philips, datorită acestei tehnologii.

philips-8901-ambilight-12

Ambilux funcționează și pentru muzică, așa că poți să faci discotecă acasă. Şi mai mișto este că poate fi integrat și cu Philips Hue. Am văzut mai de mult un film într-o cameră cu un TV Ambilight + becuri Philips Hue poziționate strategic. A fost wow.

Singurul comentariu la capitolul design este pentru acele picioare poziționate la extremități, care vor avea nevoie de o comodă foarte lungă. Oricum, televizorul este făcut mai mult pentru a fi montat pe perete. Dar nu oricum, ci printr-un suport special, pentru că trebuie un pic de distanță față de perete (18.5 – 20 cm) pentru ca Ambilight să fie cu adevărat eficient.

philips-8901-ambilight-4

Legat de sistemul de operare, are Android 5.1 și am auzit că va primi 6.0 în august. Fiind cu Android, sunt disponibile mult mai multe aplicații decât pentru un TV cu Tizen de exemplu. Sper ca toți producătorii de TV-uri să treacă până la urmă la Android.

philips-8901-ambilight-13

Pentru noi cei săraci, Philips are totuși în gamă și televizoare Android 4K cu ambilight al cărui preț nu trece de 3.000 lei. La modelul din link primiți și o tastatură wireless cadou. Eu am fost la un pas acum doi-trei ani să-mi cumpăr un TV Philips cu ambilight, dar nu eram prea mulțumit de ecosistemul de aplicații la vremea respectivă.

Un lucru pe care poate nu-l știați, TV-urile Philips sunt produse sub licență de TP Vision, un joint venture între un producător din China și fosta divizie TV de la Philips din Olanda. Au preluat licența în 2012 și tocmai și-au reînoit-o până în 2024. În România au pornit de la 2% pe piață și au ajuns la 12% în luna martie a acestui an. Ca vânzări sunt pe locul trei după Samsung și LG. Sincer, eu mă bucur, pentru căsunt unul dintre brandurile mele preferate. Să vedem ce vor face pe viitor, industria TV-urilor e cam tristă și are nevoie de puțină concurență pentru a genera inovație.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: