Primele păreri despre Samsung Note 10 și Samsung Note 10 Plus

By | August 8, 2019

Samsung a prezentat aseară nu una ci două variante de Note 10: Galaxy Note 10 varianta mai compactă, cu un display de 6.3″, în timp ce Note 10+ are cel mai mare display ever, de 6.8″. Note 10+ mi se pare chiar spectaculos prin prisma faptului că deși are display-ul atât de mare, este practic de aceeași dimensiune cu Note 9.

note 10 plus romania

Care sunt noutățile la Note 10?

S Pen

Din prezentarea de aseară, am înțeles că majoritatea noutăților se învârt în jurul S Pen-ului. Acum notele scrise pot fi convertite mult mai ușor în text, ba chiar salvate ca fișier .txt, .pdf sau .doc. Dar funcțiile pe care m-au atras pe mine cu adevărat sunt cele prin care utilizatorii pot controla camera. S Pen are acum accelerometru și giroscop, așa că poți porni camera cu ajutorul lui, poți schimba între moduri, poți da zoom in sau zoom out, poți comuta pe camera din față șamd. Toate chestiile astea de la distanță. Mai mult, S Pen-ul capătă ceva funcții și în YouTube (skip, ffwd șamd).

note 10 pareri

Video

Se pare că Samsung încerce să orienteze Note 10 către creatorii de conținut video. Note 10 are stabilizare îmbunătățită prin integrarea de machine learning, se pot adăuga efecte bokeh direct în video (prin Live Focus), se poate face zoom in pe sunete șamd.

Samsung a menționat și de AR Doodle, o funcție prin care poți face diverse măzgăleli cu S Pen-ul, care apoi urmăresc conturile feței sau ale corpului. O altă funcție despre care sigur am mai auzit și înainte este 3D Scan, care face o machetă 3D a unui obiect.

DeX pentru PC

Samsung a actualizat un pic funcția DeX, iar acum nu mai este nevoie de un dispozitiv suplimentar. Telefonul se poate conecta prin USB Type C direct la laptop. Sper ca de acum să pot scrie și cu diacritice pe DeX.

Link to Windows

Această funcție presupune ca SMS-urile, galeria și registrul de apeluri să se sincronizeze cu Windows 10. Aici nu sunt foarte impresionat, pentru că practic este același lucru cu o aplicație pe care Microsoft o lansase de ceva timp pentru orice smartphone (Your Phone Companion).

Hardware

Samsung a făcut mici ajustări și aici. Cea mai notabilă este vestea că Note 10+ va suporta Super Fast Charging cu încărcător de 45W, însă acel încărcător va trebui cumpărat separat.

Care este diferența dintre Note 10 și Note 10+?

În afară de dimensiunile display-ului și rezoluție, prima chestie notabilă ar fi că Note 10 nu are slot pentru card. Apoi la memorie internă, Note 10 nu are decât 256 GB, în timp ce Note 10 Plus are și versiuni de 256 și de 512 Gb. La capitolul viteză, Note 10 are 8 GB RAM, iar Note 10 Plus are 12 GB RAM.

Mă bucur în schimb că nu s-a făcut o diferențiere prea mare în privința camerelor: ambele telefoane au camera principală de de 12 MP, camera de zoom și camera ultawide. Diferența se face la camera TOF 3D, care ar trebui să-i ofere lui Note 10 plus o focalizare mai rapidă.

O ultimă diferență se face la baterie (3500 mAh vs 4300 mAh) și la încărcare. Note 10 suportă fast charging până la 25W, în timp ce Note 10 Plus până la 45W.

Cât costă Note 10 și Note 10 + ? Când vor fi disponibil în România?

Le găsiți deja listate la eMAG și la Orange. La eMAG Note 10 costă 4.500 de lei iar Note 10 Plus 5.200 de lei pentru versiunea cu 256 GB și 5.700 lei pentru versiunea cu 512 GB spațiu de stocare. Precomenzile vor dura până pe 22 august iar livrările vor începe din 23 august. Samsung are și o promoție pentru cei care fac precomandă: oferă 450 de lei pentru la schimb cu un telefon vechi.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: