Raptor 5 – noul sistem de la PC Garage

By | February 1, 2018

Fiți atenți fază tare. După ce Viking a mers bine, PC Garage a mai scos un sistem, Raptor 5, de data aceasta mai high end.

Mi l-au trimis și mie să-l testez. Mai întâi de toate, am vrut să văd ce părere au internauții despre el. Pe scurt, toți acuză PC Garage că sistemul este prea scump. Am văzut inclusiv declarații copilărești de la clienți (probabil copii), care se jură că nu mai cumpără niciodată de la PC Garage, pentru că sistemul ăsta e prea scump. Așa că am zis să investighez. Am luat fiecare componentă în parte și am adăugat-o separat în coș, ca să văd cât ar costa sistemul dacă l-aș face eu pe bucăți. Așadar, configurația Raptor 5 este următoarea:

Rezultă o spectaculoasă diferență de 201,29 lei, care cred că a ieșit din cauză că în momentul în care fac această configurație, hard disk-ul, SSD-ul, sursa și carcasa sunt reduse cu 7-20%. Aseară de exemplu ieșea o diferență de trei lei. În concluzie, motivul pentru care PC Garage Raptor 5 este atât de scump este foarte simplu. Atât costă componentele!

L-am testat și eu în câteva jocuri recomandate de ei, totul a fost conform video-ului de mai sus, care acoperă marile “iubiri” în materie de gaming. O medie de 190 fps în CS: GO nu sună de loc rău.

L-am chinuit un pic și în 3D Mark Time Spy:

Se mișcă bine, zgomotul scos este la nivelul oricărui sistem normal. Din ce am văzut, mai sunt plângeri cu privire la cooler-ul stock, care din punctul meu de vedere își face treaba cu brio. Dacă vreți overclocking, probabil va trebui altul.

Singurele lucruri de care m-am plâns la sistemul Viking au fost LED-urile, care nu puteau fi oprite. Acum pot fi oprite, li se pot schimba culorile, și se pot activa și diverse efecte. Ca bonus, nu vei mai avea nevoie de instalație de Crăciun. Nu-mi place de nicio culoare sticla securizată de pe panoul frontal. Mi se pare impractică, atrage amprentele și din această cauză sistemul este mai greu.

În concluzie, mi se pare că PC Garage a ascultat feedback-ul de la sistemul precedent și a rezolvat toate neajunsurile, de unde și prețul mai mare. Dacă vreți să cumpărați un sistem puternic fără bătăi de cap, vi-l recomand. Pentru amatorii de chilipiruri, sunt convins că se va găsi o placă video cu 1 leu mai ieftină, la cine-știe-ce magazin.

Plusuri: Minusuri:
Asamblare profesionistă, wire management; Carcasă cu sticlă, impractică;
Posibilitate de upgrade fără a pierde garanția; Posibil să fie nevoie de alt cooler pentru overclocking
Carcasa cu iluminare, posibilitate de a opri LED-urile

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

7 comentarii la “Raptor 5 – noul sistem de la PC Garage

 1. Alex

  Parerea mea despre pretul sistemului e urmatoarea: pretul tuturor componentelor de pe site contine deja adaos comercial, vad ca ai inclus si serviciul de montaj gold (care este un serviciu adiacent – cu marja mare de profit, dupa cum se stie), si produsul final mai contine si inca un adaos de 200 ron.
  Una e sa iei o piesa independenta, cu cutie frumoasa si carticele si toate cele, si alta e sa iei bulk sa faci sute de sisteme, asta daca vorbim despre ce costuri au ei cu aceste produse.
  Cred ca cei de PCGarage nu inteleg cum functioneaza comertul: ori vinzi o margica cu 10 lei si faci 5 lei profit, ori vinzi 20 margici cu 6 lei si faci 20 lei profit. Mie mi se pare ca ei viseaza sa vanda 20 de margici cu 10 lei si sa faca 100 lei profit direct…

  Reply
  1. Alex

   In alta ordine de idei, sistemul costa 4000 lei de la lansare cred, in “oferta” lor. De ce zici ca costa 4641 lei?

  2. Emilian

   Pentru că probabil acela este prețul, iar ei aplică discount-uri peste discount-uri în funcție de cum evoluează piața.

  3. Revo Post author

   Ok, hai că tocmai i-au scăzut prețul la 3999,99 lei, alte discuții sunt de prisos. Acum este mai ieftin decât luat pe bucăți. Oricum, apropo de adaousul aplicat componentelor, la IT&C marginile sunt de genul 4-5%. Mie mi se pare că toată lumea se așteaptă ca PC Garage să vândă sistemele astea cumva ca o acțiune de caritate, să iasă pe minus doar de dragul de a asambla sute de sisteme.

 2. Emilian

  La prețul acela se putea o configurație mai bună, cu un procesor din generația 8, astfel să poți face upgrade-uri pe viitor.
  Generația a7-a de la intel este la capăt de drum.

  Reply
 3. Andrei

  Preturile la placile video s-au dus la cer.Un 1060 sa coste 1700, cam mult.La pretul de 4000 pe sistem nu e chiar rau.La 4641 mi se pare scump.

  Reply
  1. Revo Post author

   Numai minerii sunt de vină pentru prețul plăcilor video!!! 🙂

Spune-ți și tu părerea: