Reclame de 3 minute pe YouTube – moartea pasiunii

By | August 1, 2017

Sunt de acord cu reclamele pe YouTube atât timp cât eu le folosesc serviciul gratis. Însă nu înțeleg ce speră să obțină advertiserii atunci când mă urmăresc cu reclame lungi de trei minute.

Oare este cineva atât de naiv încât să creadă că eu voi pierde trei minute să mă uit la o reclamă? După ce va trebui să dau skip de 5 ori în aceea zi la reclame de la același brand, oare voi ajunge să iubesc acel brand? Sau să îl urăsc?

Spre exemplu, StudioBlitz, niște cameramani de nunți, mă agasează de vreo lună cu trailere de nunți și botezuri, câte unele lungi de trei minute. Ascult două melodii, pac! Trailer de la nunta lui Ionuț cu Adela. Încă două melodii, jap! Trailer de la botezul lui Albert Gabriel!

Şi pe deasupra, sunt și prost targetate. Fiind vorba despre nunți, le-aș fi pus atunci când cineva se uită la clipuri din categoria asta sau când cineva dă un search după “wedding”. Ei bine, nu.

Eu le primesc atunci când ascult muzică. Imaginați-vă cum se potrivește un trailer d-ăsta cu testimoniale siropoase de genul “este cel mai important moment din viața noastră” după Lil Jon & The East Side Boyz. Cireașa de pe tort, cum s-ar zice.

Nu înțeleg, îi plătesc clienții la view-uri? Sper ca măcar să fi fost anunțați că le sunt folosite clipurile pentru reclamă.

Şi nu sunt singurii, am mai văzut copii care fac reclame cu episoade din vlog-ul lor. În fine, în locul YouTube aș interzice clipurile peste un minut advertiserilor mici. Părerea mea este că fac mai mult rău decât bine. Şi de-o parte și de alta.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Reclame de 3 minute pe YouTube – moartea pasiunii

  1. Mihai

    Targetarea se poate face pe diverse videoclipuri (muzica spre exemplu pentru ca acolo este foarte mult inventory pe YouTube) si in functie de istoricul tau de browsing si in ce galeata de preferinte/interese te-a bagat Google. Chiar daca tu nu consumi nimic related pe youtube, poti primi reclame despre weddings pentru ca ai exercitat un comportament interesat de weddings pe search si GDN ;).

    Reply

Spune-ți și tu părerea: