Review cameră video auto Mio MiVue 688

By | May 9, 2016

Cei de la Mio au citit ce spuneam eu mai de mult despre camerele ca dotare standard pe mașini și mi-au trimis o cameră video auto Mio MiVue 688 pentru teste. Este un model din gama superioară, cu senzor Sony și GPS integrat.

Specificații:

  • Unghi de filmare de 140 de grade
  • Înregistrare video Full HD 1080 la 30 fps
  • Senzor Sony eficient pe timp de noapte
  • Lentile f/1.8
  • Ecran de 2.7 inch
  • Microfon, GPS și accelerometru integrat
  • Avertizări pentru depășire viteză/ părăsirea benzii / radare fixe

Ambalare & Accesorii

În cutie avem camera, ventuza de prindere, cablul de alimentare lung de 4 metri? și un manual de utilizare nu foarte concludent. Atenție la cablul de alimentare, deoarece are conector miniUSB, nu microUSB.

Filtru de polarizare nu există în cutie deși am văzut că lentila are un căpăcel care se poate deșuruba. Eu cred că este util și că ar fi trebuit inclus in pachet.

Design & Construcție

Mio MiVue 688 este construită dintr-un plastic negru mat și pare solidă. Nu cred că va căpăta semne dacă va fi ținută prin torpedo alături de diverse alte lucruri. Poate fi transportată ușor în buzunarul unei haine, mai greu în cel de la pantaloni. De asemenea, din cauza plasticului negru mat, nu prea atrage atenția în caz că o uiți în parbriz.

mio-mivue-688-7

În partea de sus a camerei este șina pentru ventuză și mufa de alimentare, jos are doar un slot pentru card microSD. Butonul portocaliu dinspre șofer activează înregistrarea de urgență. Pe muchia dinspre volan are alt buton portocaliu, care afișează ceea ce se filmează în momentul de față, iar pe muchia dinspre pasager are patru butoane (ok, back, sus, jos).

Mio Mivue 688 butoane

Aici cred eu că este cel mai mare minus al camerei. Butoanele din lateral au câte o opțiune afișată pe ecran în dreptul lor, ca la telefoanele vechi. Mie mi se pare foarte greu de umblat prin meniu din cauza poziției butoanelor. Mereu trebuie să pipăi cele 4 butoane pentru a ști pe care dintre ele trebuie să-l apăs. Ar fi trebuit amplasate pe aceeași parte cu display-ul.

Montare în parbriz

Ventuza este de bună calitate și nu s-a desprins niciodată cât timp am folosit-o. Camera intră foarte ușor pe șina de la ventuză, dar va trebui să lași ceva loc între cameră și oglinda retrovizoare. Altfel te vei chinui să scoți mufa sau vei lovi oglinda de fiecare dată când o vei scoate.

Luminozitatea ecranului nu este deranjantă, așa că o poți pune sub oglinda retrovizoare. O poți monta și în dreapta oglinzii, dar mie mi se pare că este prea departe. De cablu n-ar fi problemă, la cât de lung este, poți înconjura mașina cu el.

Interfață Mio MiVue 688

În primul rând trebuie să știți că acest model nu are touch-screen. Am văzut aceeași cameră și cu touch-screen într-un clip pe YouTube. Ba chiar pe site-ul eMAG citeam că cineva a returnat-o crezând că este un fals. Pur și simplu sunt modele diferite. Mie chiar nu mi se pare util touch screen-ul pe un display de 2.7″.

Dacă nu vrei să-ți bați capul cu setări, Mio MiVue 688 este camera potrivită pentru tine. Pur și simplu o conectezi la priza mașinii și ești gata să filmezi, nu trebuie să setezi absolut nimic. Pornește singură și se oprește singură atunci când oprești motorul. La fel ca celelalte camere video auto, nu are baterie, după ce o deconectezi mai stă câteva secunde pentru a încheia filmarea normal și se închide.

mio-mivue-688-25

După cum spuneam, prin meniu navighezi cu butoanele poziționate spre pasager. De regulă primul buton este pentru selecție, cel de-al doilea pentru “back” și ultimele două sunt săgeți sus-jos. Meniul este pe verticală.

Butonul portocaliu de lângă display activează “Emergency recording”. Așa marchezi un eveniment important din trafic. Clipurile sunt trecute într-un folder separat și nu vor fi șterse atunci când se umple memoria.

Camera are avertizare sonoră pentru aprinderea luminilor, pentru părăsirea benzii și pentru radare fixe. Poți dezactiva microfonul, poți selecta lungimea clipurilor, volumul alertelor sonore, sensibilitatea accelerometrului, alerte de mișcare (în caz că o ții în park mode).

Mio MiVue 688 parbriz

Nu mi-a plăcut că nu poți schimba rezoluția. Poate am un card mai mic și nu vreau să filmez la 1080 ci la 720. De ce nu pot face asta nu știu. Încă un lucru care nu mi-a plăcut a fost că nu poți scoate logo-ul Mio. Poate vreau să filmez un peisaj frumos și nu vreau să fie stricat de o pată galbenă.

Filmare

Mai jos pun un clip de test filmat în mai multe situații. Cu soare puternic, pe vreme normală, pe timp de noapte și pe timp de ploaie:

Așa cum probabil vă așteptați, calitatea video este foarte bună. Camera focalizează bine și are dynamic range mare, așa că numerele de înmatriculare se văd clar chiar și noaptea, cam în orice condiții. Pe lângă asta, mai aplică și un algoritm care crește sharpening-ul. Veți avea ocazia să vedeți asta când filmați cu soarele în față.

Pozele au un sharpness și mai agresiv, cred că ideea este să se vadă numărul de înmatriculare:

Filmează în format .mp4 iar dimensiunea unui clip de 3 minute este de 263 MB. Să nu vă speriați dacă nu auziți sunetul, playerul standard din Windows nu-l recunoaște, dar VLC-ul da.

Concluzie & Preț

Mio MiVue 688 este genul de cameră pe care ți-o cumperi dacă nu vrei să-ți bați capul cu prea multe setări. Este plug & play și din cauza asta o vei folosi foarte des. Calitatea filmării este foarte bună, atât cât să nu te temi că nu ai suprins numărul de înmatriculare în cazul unui incident.

Am apreciat că modulul GPS este integrat și că nu trebuie achiziționat separat, dar mi-ar fi plăcut și un filtru de polarizare la ea și poate o poziționare mai inteligentă a butoanelor pentru meniu.

Verifică preț – eMAG Verifică preț- TraficTube Verifică preț – evoMAG

Chiar în momentul în care scriu acest articol camera poate fi cumpărată de pe eMAG cu 800 de lei, la ofertă. În mod normal am văzut-o pe la 900 de lei.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Review cameră video auto Mio MiVue 688

  1. Iulian Arvat

    Filmeaza foarte bine pe timp de noapte dar pot spune ca si pretul este pe masura calitatii. Eu as opta pentru Mio MiVue 518 ca pare mai compacta si are butoanele asezate frontal, plus este putin mai accesibila.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: