Review căști Panasonic RP-HTX80B – Bluetooth și aspect retro

By | February 15, 2018

Am ascultat muzică timp de două săptămâni la o pereche de căști cu Bluetooth Panasonic RP-HTX80B. Sunt cele pe care le-am văzut prima dată la standul Panasonic de la IFA Berlin, unde erau expuse în toate cele patru variante de culoare:

căști Panasonic RP-HTX80B

Iată care sunt principalele lor caracteristici:

  • Autonomie de 24 ore sau 2.5 ore printr-o încărcare de 15 minute;
  • Încărcare prin cablu microUSB;
  • Difuzor de 40mm din neodim;
  • Răspuns în frecvență: 20Hz – 20 KHz
  • Bluetooth 4.1;
  • Cântăresc 190 de grame
  • Preț: ~ 380 lei la eMAG

Design-ul este unul retro, cu o bandană îmbrăcată în piele și cusută pe margini. Cele două cupe glisează pe o șină metalică, iar în urma lor lasă un cablu îmbrăcat într-un material textil. Pad-urile sunt construite din plastic dur la exterior și au un mic capac din aluminiu pe care este gravat logo-ul Panasonic. În interior sunt căptușite de o piele sintetică moale. Deși sunt de tip over-ear, sunt mai mici ca dimensiuni, așa încât la mine se sprijină un pic și pe loburile urechilor. Totuși, căștile sunt destul de ușoare încât să fie confortabile.

Pe o muchie a difuzorului drept avem un mic LED de status, butonul de power, microfonul, mufa pentru încărcare și butoanele de rewind/volume down , play/pause, fast forward/volume up. Le-am găsit destul de ușor în timpul utilizării.

Per total, mi se pare că perechea de căști arată bine și am apreciat că sunt destul de ușoare.

În timpul audiției sunetul a fost de calitate pe toată gama de frecvențe, fără distorsiuni sau game mai accentuate decât altele. Fără a fi niște căști cu noise cancelling, izolează destul de bine de zgomotul de fundal, lucru pe care eu îl consider un plus. Microfonul își face treaba foarte bine în convorbiri, chiar și vorbind de pe trotuarul unui bulevard aglomerat. În apartament am lăsat telefonul în una dintre camere și m-am plimbat cu căștile un pic dintr-o cameră în alta. Și aici este totul în regulă, muzica nu s-a întrerupt nemotivat.

În concluzie, căștile Panasonic RP-HTX80B mi se par o afacere bună. Sunetul este bun, design-ul este plăcut, construcția pare solidă. Singurul lucru pe care mi l-aș fi dorit în plus ar fi fost un jack audio, pentru a le putea folosi și pe post de căști normale atunci când rămân fără baterie. Sunt printre cele mai accesibile căști produse de un brand cu pedigree în industria muzicală. Eu le-am testat înainte să apară pe piață, însă în curând vor fi disponibile în jurul prețului de 450 de lei (o să actualizez articolul atunci).

Plusuri: Minusuri:
preț bun; lipsa unui jack
ușoare;
sunet bun, chiar și în convorbiri

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: