RIP Steve Jobs, traiasca Dr. Dre

By | January 12, 2012

De ceva timp nu pot sa nu remarc un nou fenomen: beats by dre.Un nou brand de casti scos pe piata de Dr. Dre. Prima data le-am vazut in videoclipul de la Kush. Apoi la cateva vedete prin USA, inca de atunci m-am gandit la ingeniozitatea lui Dre. Cat te costa sa trimiti casti la toti prietenii tai din industria muzicala ? In schimb, reclama pe care o primesti e enorma. Apoi a aparut un site romanesc care da teapa cu asa ceva si s-au umplut si metrourile de casti beats.

In lumea castilor, raspunsul in frecventa este sfant. La fel cum te uiti la caii putere cand cumperi o masina. Sau la Watti atunci cand cumperi un bec. Ati inteles voi. Ideal ar fi ca raspunsul in frecventa sa acopere plaja  de 20-22Khz, oricum, cu cat mai larg, cu atat mai bine. Ar mai fi si alte chestii, impedanta, sensibilitate, dar asta pentru oameni ca mine.

Si am incercat sa vad ce face linia asta de casti asa speciala. Pe site-ul producatorului nu tu raspuns in frecventa, nu tu sensibilitate, nu tu nimic. Numai balarii gen sound isloation, flip-up ear cups, washable ear cushions, etc. Chestii pe care orice chinez le poate scrie pe cutie.

Deci ce au special ? Au un fir roșu si un “b” mare pe ele. Exact asta. Dr. Dre a facut ce a facut Steve Jobs cu iPod si iPhone cu ani in urma. A luat un produs care era deja pe piata si i-a dat un extra touch. Toata electronicele erau negre, el a ales alb, toate castile erau negre, el a ales sa faca atat castile cat si firul albe. Pentru ca in momentul cand scoti dispozitivul din buzunar, sa se stie ca e ceva de la Apple. Asa face si Dr. Dre. El a ales roșu. Le-a pus un semn distinctiv si distrage atentia de la specificatiile banale pe care majoritatea clientilor nu le baga in seama. Raspuns in frecventa ? Ce conteaza, intotdeauna vor fi unele care vor scoate o plaja mai larga. Dar cand lumea va vedea “b”`ul pe paduri … atunci te baga in seama.

Ca si in cazul Apple, produsul este unul high end. Nu am zis niciodata ca nu sunt bune castile, ba din contra, am auzit ca sunt bestiale. Doar ca un om ca mine va alege intotdeauna partea mai conservatoare. Probabil ca daca as avea atatia bani incat sa nu consider o pereche de casti un capriciu, as alege beats in defavoarea unora de la Senhheiser cu aceleasi specificatii. Deci da, m-a prins si pe mine …

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=BuJDaOVz2qY]

foto 1 de pe wiki & credit foto 2

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: