Să schimb aerul condiționat doar pentru atât?

By | April 29, 2024

În sufragerie avem un aparat de aer condiționat de la Haier. Estimez împreună cu Alice că a fost montat prin anii 2000.

Acest aer condiționat are trei probleme.

În primul rând nu face căldură. Este din modelele vechi și nu exista această idee atunci. Și parcă mi se pare utilă funcția de încălzire, fie toamna târziu înainte să dea drumul CMTEB la căldură, fie primăvara ca acum, când s-a oprit căldura însă afară temperatura scade sub 10 grade noaptea și în casă se face cam răcoare. Sigur, avem radiatoare, dar parcă-i mai plăcut doar să apeși pe un buton și să ai căldură. Pe de altă parte … sunt doar două săptămâni adunate pe an.

A doua problemă ar fi de natură estetică. Pur și simplu unitatea interioară s-a îngălbenit în cel mai galben mod posibil. Nu știu din ce se făcea plasticul înainte și ce concentrație de mămăligă puneau în el, însă este acel aspect de produs electrocasnic vechi care parcă mă deranjează.

A treia problemă nu este o problemă atât de mare, în sensul că am rezolvat-o parțial. Nu are conexiune la wifi, dar i-am pus un dongle și îl pot porni și de afară. E cam la ghici însă aplicația respectivă. Apeși pe buton, dar dacă nu ești atent nu știi dacă a pornit cu adevărat. Și în afară de pornit/oprit, celelalte funcții nu prea merg. Adică nu pot comuta între funcții și nu pot crește sau micșora temperatura. Este o soluție sub optimă cum s-ar spune.

Ar mai fi și problema consumului de energie, dar să zicem că nu-l ținem chiar atât de mult pornit.

Eh, în schimb acest aparat de aer condiționat are și un avantaj. Răcește! Și răcește bine, nu glumă. Când îi dăm drumul, face răcoare ca în peșteră.

Într-un dormitor am pus un Gree care-i mai nou și teoretic mai smart, dar a mai dat rateuri. De exemplu nu reușim să înțelegem logica după care pornește timerul. Îl programăm din telefon și uneori pornește, alteori nu, alte ori nu se mai oprește…

În fine. Tot stau și mă gândesc. Oare merită bătaia de cap ca să-l înlocuiesc?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Să schimb aerul condiționat doar pentru atât?

  1. Pompiliu-Ion Popescu

    Ai putea sa ii faci o mica revizie si la plasticaraia care se poate da jos sa folosesti retrobright (retrobrite). La Rosiori inca mai avem un aer conditionat Sharp din 1998 si nu are stres. Face caldura/racoare fara probleme.

    Reply
  2. vlad

    Daca consumul de energie nu face sa renteze inlocuirea, eu atunci nu l-as schimba.

    Reply
  3. VLAD

    Daca estetica, lipsa caldurii si consumul nu reprezinta o problema majora, atunci nu schimba.
    Va fi o investitie mare, cred ca undeva pe 1000-1500 euro sa il schimbi cu ceva trainic.

    Eu ti-as recomanda Mitsubishi Heavy Industries (ca-s cam nr.1) si na, inverter si tot ce vrei. Consum mic, calitate mare, ca si design cam… meh, dar trainic.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: