Scam-urile DeepFake cu Turcescu, Isărescu și Țiriac se răspândesc tot cu ajutorul Facebook

By | February 7, 2024

O să vină vremuri amuzante. Eu cu ai mei sunt bine, discutăm periodic despre tehnologie, încerc să-i mai pun în temă cu anumite practici înșelătoare din online. De fiecare dată când primesc un mail cu o încercare de phishing și sunt pe lângă ei, le arăt și lor cum arată un mail fals, cât de bine e făcut (pentru ochii lor cel puțin) și ce încearcă să facă. Cred eu că și-au format reflexul de a mă întreba înainte să facă vreo manevră cu cardul sau să cumpere ceva de pe vreun magazin online fantomă.

Dar îmi imaginez cum ai putea să-i explici unei persoane din mediul rural că omul pe care îl văd acolo că vorbește nu este Isărescu:

via Bogdan Stoica

Principalul vinovat aici mi se pare tot Facebook, care în goana după bani, închide ochii la astfel de reclame înșelătoare. Și care în goana după profit, nu a scalat numărul de moderatori umani raportați la numărul de utilizatori activi din România. Așa că eu raportez astfel de scam-uri, dar până le dă jos algoritmul durează vreo 2-3 zile. Timp în care acele reclame fac victime. Peste 3 zile marele hacker are postată deja altă reclamă.

Robert Turcescu, Isărescu, Țiriac, Andreea Esca. Mai multe exemple aici. Nu știu de ce au făcut și cu Ciolacu, că acolo e clar că orice iese din gura lui Ciolacu e țeapă.

Urmează scam-uri cu Hagi care îți promite îmbogățire peste noapte dacă investești 1000 de lei prin Revolut la Farul Constanța. Hai că doar îl știi pe Rege și știi ce a făcut pentru fotbalul românesc. Nu dai tu 1000 lei ca să intre Farul în Champions League?

Poate vă puneți puțin părinții în temă cu ce înseamnă deepfake și cum funcționează aceste țepe.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Scam-urile DeepFake cu Turcescu, Isărescu și Țiriac se răspândesc tot cu ajutorul Facebook

  1. Adi

    Stai să vezi ce va fi în campania electorală. Și la noi și la alții. Circarul de Trump a câștigat o dată din cauza asta. Acum sunt și mai perfecționați.

    Reply
  2. Dan

    Și cu nea Gigi! Gigi Becali vorbind despre o platformă cu Inteligență Artificială! Las-o jos, că prea e cu ochi și cu sprâncene – ca să nu mai spunem că vocea era mult mai prost imitată.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: