Scurtă precizare despre tabletele cu Windows 8

By | September 10, 2014

O precizare scurtă dar importantă, pentru că am avut câteva discuții cu diverse cunoștințe despre tabletele cu Windows 8. Ultima discuție a fost cu o colegă care vroia să-și cumpere o tabletă cu Windows 8 în speranța că o va folosi ca pe un ultrabook. “Uite tableta asta, ce părere ai? Dacă îmi rulează C++ și Modelsim pe ea este perfectă la banii ăștia”. Şi a mai fost cineva care vroia să-și cumpere ceva pe care să instaleze Matlab.

Din păcate, nu toate tabletele care rulează Windows 8 au aceeași versiune ca Windows-ul de pe desktop. Versiunea mobilă se numește Windows RT și se comportă exact cum se comportă și Android-ul sau iOS-ul.

Nu știu dacă această confuzie este din cauza celor de la Microsoft, care speră ca utilizatorii să cumpere o tabletă sperând să facă ce fac cu PC-ul, sau a magazinelor care nu știu să scrie corect specificațiile.

Cert este că mai avem de așteptat până va apărea un sistem universal pentru toate tipurile de dispozitive (desktop,telefon,tabletă). Dar presimt că acesta este următorul pas logic. Să vedem cine reușește să-l facă. Şi când.

UPDATE: Am fost un pic defazat când am scris articolul ăsta, rămăsesem cu ideea asta de la lansarea Windows 8. Pe scurt, verificați foarte bine ce versiune de Windows are tableta când o cumpărați. De regulă cele cu procesor Intel Atom au Windows 8.1 Pro (desktop-alike) și cele cu nVidia Tegra au Windows RT, după cum bine zice și Tommy.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

6 comentarii la “Scurtă precizare despre tabletele cu Windows 8

  1. Tommy

    de obicei cei care au cpu intel, au versiunea win 8.1 pro (the real deal cum a zis si Cristi) si cei cu nvidia tegra au versiunea RT

    Reply
  2. revo Post author

    Thanks guys, rămăsesem cu o idee proastă de la lansarea W8 și m-a luat gura pe dinainte. Am modificat și articolul 🙂

    Reply
  3. Giotto

    Eu nici nu mi-am imaginat ca cineva poate sa aiba senzatia ca o tableta cu sistem de operare Windows poate rula aplicatii specifice Windows-ului. Come on, pana la urma e o tableta, insusi modul de utilizare il face impracticabil pentru astfel de activitati, programare, simulari, etc.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: