Și totuși, niște copaci nu punem și noi prin Drumul Taberei?

By | August 9, 2022

Ieri am trecut prin Drumul Taberei. Și venind de pe Sibiu, am trecut de Favorit și s-a întâmplat să mă opresc la semafor la mijloc între cele două sensuri ale bulevardului Drumul Taberei.

Mă uit în stânga și văd totul pârjolit. Niciun copac pe acel scuar, niciun pic de umbră. Nimic pe o distanță de sute de metri.

Mă uit în dreapta, la fel. Departe undeva se văd câțiva copaci și se vede cum sub ei culoarea ierbii se transformă din galben de Sahara în verde-aproape-viu:

Știu că aceste scuaruri au fost “amenajate” după lucrările seculare de la metrou. Dar serios, ce rost are să lași atâta suprafață fără nici pic de copaci? Cineva chiar a crezut că acea iarbă va supraviețui pur și simplu, la 50 de grade sau cât sunt în jur?

Ok, nu s-au pus atunci. S-au terminat lucrările de ceva timp. Știu că Ciucu este primar harnic. Nu s-a gândit nici măcar el să pună niște pomi acolo? Că nu ar face altceva decât bine. Ar scădea temperatura în zonă cu câteva grade pe timp de vară, iarba nu s-ar mai pârjoli sub ei iar noaptea mai filtrează și din farurile de pe contrasens.

În spre Brașov mai sunt câțiva pomișori, dar între Favorit și următoarea intersecție spre Drumul Sării nu-i nici urmă de copac. Zici că au început cu plantatul dinspre Brașov și s-au terminat când au ajuns la Favorit.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Și totuși, niște copaci nu punem și noi prin Drumul Taberei?

Spune-ți și tu părerea: