Sondajul de Sâmbătă: LCD sau OLED?

By | June 21, 2014

Există o polemică în ceea ce privește displayul smartphone-urilor. La început a fost LCD-ul. Apoi au apărut variațiile lui, S-LCD, IPS LCD și mai nou, IGZO. Toate aceste denumiri se referă de fapt la modul în care sunt iluminați (sau nu) pixelii din spatele displayului, la tranziția lor de la o culoare la alta sau la tipul de tranzistoare folosite. Nu are rost să intrăm în detalii ultra-tehnice. iPhone-ul este unul dintre telefoanele care a rămas fidel tehnologiei LCD.

De prin 2010 LG și Samsung au semănat invidie între utilizatorii de smartphone. Culorile se văd altfel după apariția OLED-ului și a variațiilor (AMOLED, POLED). Şi spun că se văd altfel pentru că deși sunt mai vii, culorile redate de un OLED sunt un pic distorsionate. Imaginile apar cu o tentă de verde mai pronunțată. Note-uri-le și toată seria S de la Samsung folosesc AMOLED.

Eu sunt curios în această săptămână de alegerea voastră. Preferați culorile unui LCD sau pe cele ale unui OLED? Dacă nu ați încercat ambele tehnologii, puteți vota în funcție de ce display are acum telefonul vostru (cu ocazia asta faceți și un pic de investigații).

[poll id=”39″]

Săptămâna trecută am aflat că puneți preț pe securitate și că preferați să vă rupeți 2 minute din timp ca să vă creați un cont pe un site.  Mă bucur să aflu că 67% dintre voi preferă logarea cu mail și nu pe cea cu facebook.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Sondajul de Sâmbătă: LCD sau OLED?

  1. Dan Pavelescu

    Habar n-am ce tehnologii sunt la mijloc, dar Galaxy S5 are display-ul mult mai bun ca batranul iPhone 5. Sau poate e doar mai mare si eu chior 🙂

    Reply
    1. revo Post author

      Chiar eram curios cum ți se pare 🙂

Spune-ți și tu părerea: