Sondajul de Sâmbătă: Mouși de gaming

By | December 7, 2013

Sâmbătă trecută am stabilit o dată și pentru totdeauna că ceasurile de mână nu sunt un moft ci o necesitate. 57% dintre voi se bazează pe ceasul de la mână, în timp ce 43% cred că se pot baza pe ceasul de la telefon.

Să trecem acum la sondajul de săptămâna asta. Un prieten mă întreba ce mouse de gaming îi recomand. Înainte să vă spun ce i-am recomandat aș vrea să știu ce ați alege voi dacă ați vrea să cumpărați un asemenea mouse. Sondajul va fi referitor la firmă însă voi puteți lăsa în comentarii și numele unui model pe care îl recomandați sau care v-a impresionat.

Logitech este, dacă nu mă înșel, prima firmă care a început să producă periferice de gaming. Logitech G5 și MX518 au fost doi mouși senzaționali. Acum nu prea îmi place cum se prezintă situația. Au scos foarte mulți mouși din care îmi este greu să aleg ceva. Nici ei nu specifică clar: “ăsta ar fi un mouse pentru shootere, ăsta pentru MMORPG”. Dar cel mai mult mă enervează faptul că cele două modele mai sus menționate nu se mai produc. Probabil din cauză se vindeau prea mult, comparativ cu restul gamei.

Razer este prima firmă ce a avut ca singur obiect de activitate perifericele de gaming. Primul lor mouse a apărut în 2007 și s-a numit Boomslang. De atunci și până acum au lansat tot felul de premiere, cum ar fi Razer Naga, mouse-ul cu 12 butoane.  Tot ei sunt singurii care produc mouși pentru stângaci. Produsele lor sunt destul de scumpe și umblă vorba că n-ar fi tocmai fiabile.

Roccat este o firmă nou intrată pe piață și este singura care m-a impresionat din valul de noi intrați (am mai jucat cu Thermaltake, Natec, Mad Catz). Nu știu de ce, am ținut în mână câțiva mouși de la ei și pur și simplu mi-au plăcut. Ca semnătură personală, Roccat Kone + este un mouse care poate lumina în orice culoare a curcubeului și care “vorbește” atunci când schimbi dpi. Exemplu aici.

[poll id=”12″]

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

8 comentarii la “Sondajul de Sâmbătă: Mouși de gaming

    1. revo Post author

      Nu chiar, m-am jucat cu al tău și nu a fost dragoste la prima vedere. Mai mult mi-era frică să nu mă tai în marginile alea sau să nu-i rup vreun element. Poate dacă l-aș folosi mai mult ar fi altceva. Cu SteelSeries nu m-am jucat deloc în schimb.

  1. Vlad

    a4tech 😀
    Din clasa a8a (vreo 2004) si pana acum am avut 2. Cel actual, a fost 14 lei, si unu luat cu tastura ce inca o am, si au fost 40 lei impreuna 🙂

    Reply
    1. revo Post author

      Îți dai seama câți microbi avea mouse-ul ăla pe care-l aveai din a VIII-a?

    2. Vlad

      Pai multi, ca nu l-am curatat. Dar tastatura care inca o am ? 😀

    3. revo Post author

      Oricum, să știi că ai voie să votezi. Presupunând prin absurd că ai da vreodată peste 15 lei pe un mouse.

    4. Vlad

      Nu ma pricep. Dar zic eu, ca si cu asta de 15 lei, sunt un jucator decent.

      De Roccat nu am auzit 😀 Si daca imi voi lua mouse smecher, te voi intreba pe tine dar si pe tine Anto 😛

  2. Pingback: revoblog.ro | Sondajul de Sâmbătă: Nikon sau Canon

Spune-ți și tu părerea: