Sondajul de Sâmbătă: Okazii.ro sau Olx.ro ?

By | April 26, 2014

Okazii.ro are un sistem foarte bine pus la punct, iar datorită calificativelor, utilizatorii sunt mult mai atenți. Pentru mine funcționează, am peste 50 de tranzacții la activ. Cu toate astea, cei din spatele Okazii.ro fac multe măgării. A fost o perioadă când închideau suspect de multe conturi. Fără să le pese dacă persoana respectivă tocmai alimentase contul cu 5-10€. Fac spam pe Google și închid ochii la tot felul de măgării și țepe care se desfășoară prin site-ul lor. Cireașa de pe tort? Comisioane extrem de mari la vânzări. Care tot creșteau nejustificat … până a apărut Mercador.

Olx.ro (fostul Mercador) este locul în care au fugit toți țeparii de pe Okazii.ro. Dacă ți-era dor de băieții cu “schimbi cu telefonul din licitația mea? stimă”, îi găsești acum pe Olx. Foarte mulți samsari, foarte multe întrebări proaste, foarte puțini useri care se angajează să cumpere. Dar anunțuri din ce în ce mai multe. Şi procedeu simplificat de adăugare al unui anunț.

Şi dacă vă întrebați de ce și-au schimbat schimbat numele: Mercador aparținea de Naspers, grupul care e acționar principal la eMAG, Autovit, Fashion Days și GECAD ePayment. Naspers are platforma Olx în mai multe țări (de exemplu, încercați să accesați olx.bg) și acum au dorit să unifice platformele. Da, e un nume prost.

Nu am inclus și tocmai.ro în comparație pentru că un site care nu are buton de căutare pe prima pagină, nu poate fi luat în serios.

Deci, dacă ar fi să adăugați acum un anunț, pe ce site ați face-o? 🙂

[poll id=”31″]

În ceea ce privește sondajul de săptămâna trecută, House Of Cards este la egalitate cu Game Of Thrones. Pentru că ultimul vot l-am dat eu, și așa am decis eu să fie. Ca un Frank Underwood ce sunt.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

6 comentarii la “Sondajul de Sâmbătă: Okazii.ro sau Olx.ro ?

  1. alina

    am postat pe olx pentru inchirierea unei garsoniere si nu m-a sunat nimeni pana acum. anuntul este postat cu promare pentru care am platit si vreo 5 euro.
    cata vreme nu vor crea valoare pentru clientii lor, vor fi din ce in ce mai putin cei care platesc pentru un anunt

    Reply
  2. Gabi

    Eu am incercat sa imi vand masina pe autovit si au postat anuntul contra aceleiasi sume platite de alina si pe olx… Nu m-a cautat nimeni de doua saptamani, nici macar varu’. Nu ma gandesc ca pe okazii as avea mai multe sanse insa ma gandesc ca prefer okazii ca pare a fi ceva mai safe.

    Reply
  3. Cristi

    Pe Okazii as adauga un anunt, pentru aceleasi motive enumerate si de tine: sistemul calificativelor, garantia de livrare, deci siguranta. Si foarte bine ai punctat aia cu ,,toti teparii de pe okazii s-au mutat pe olx, credea ca-s singurul nebun care are impresia asta.

    Reply
  4. ioman

    Olx e foarte sigur daca respecti indicatiile administratorului; adica vinde si cumparae local. E moka.
    Tocmai are acoperire nationala…. si e cel mai sigur; e moca; are transport moca cu verificare. Par exemplu eu trimit 15- 20 de colete pe luna moca… Am ami multe conturi si mai multe adrese pe aceiasi scara…adica am mai multi amici care nu vand nimic dar ma lasa sa ma folosesc de adresa lor…etc. Okazii e incredibil de scump…

    Reply
  5. zam777

    Olx e bun pe anunturi locale in rest tot okazii e nai bun dar utilizat cu mare atentie.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: