Sony a lansat seria Xperia X

By | February 23, 2016

Sony a lansat ieri la MWC 2016 trei telefoane noi: Xperia X, Xperia X Performance și Xperia XA, iar eu mă mir în continuare cum de nimeni nu a observat noua lor linie de produse este XXX. Get it? 🙂

Telefoanele vin cu design complet diferit față de design-ul clasic Sony. Glumesc, evident, este același design pe care Sony îl are de trei ani, de la Xperia Z. Lăsând asta la o parte, dacă nu v-ați plictisit de design, mie mi se pare că arată foarte bine. Pe modelele noi au rotunjit un pic sticla la margini și aproape că au eliminat bezelul din jurul ecranului.

Toate cele trei telefoane dispun de cameră cu focalizare predictivă, care urmărește subiectul după ce tu l-ai marcat, și autonomie garantată de două zile. Diferențele sunt după cum urmează:

Xperia X Performance este cel de top, cu certificare IP68 pentru rezistență la apă, senzor de amprente pe butonul de power, display IPS LC de 5.0″ cu rezoluție 1080 x 1920, SoC Snapdragon 820, 3 GB RAM și 32 GB spațiu de stocare internă. Pe lângă asta mai are o cameră de 23 MP cu f/2.0, detecție de fază, senzor 1/2.3″ și o cameră secundară de 13 MP, tot cu f/2.0, Hi-Res audio și baterie de 2.700 mAh, dar fără încărcare rapidă. Îl poți cumpăra dacă ești un japonez căruia îi plac lucrurile negre:

Xperia X este varianta un pic mai slabă. Are bateria o idee mai mică, SoC Snapdragon 650, aceeași cameră, dar n-are senzor de amprente. Îl poți cumpăra dacă ești un familist:

Xperia XA este un telefon “super mid-range” cel mai slab dintre ele. Spre deosebire de celelalte, are display cu rezoluție mai mică, 720 x 1080, SoC Mediatek, 2 GB RAM, 16 GB spațiu de stocare, cameră principală de 13 MP cu senzor 1/3″, cameră secundară de 8 MP și cu baterie de 2.300 mAh. Îl poți cumpăra dacă ești femeie:

În rest, dintre tot ce au mai lansat (o cameră, o cască Bluetooth), pe mine mă interesează Xperia In-Car, un modul care se conectează la playerul audio al mașinii și cu care poți controla muzica, apeluri, diverse. Eu am rezolvat deja problema asta, dar parcă telecomanda asta este mai elegantă:

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Sony a lansat seria Xperia X

Spune-ți și tu părerea: