Ston, Makarska, Punta Rata

By | June 14, 2018

Drumul dintre Dubrovnik și Split a fost o plăcere. Asta pentru că din când în când am mai făcut câte o pauză de la condus pentru o baie în Adriatică.

Prima oprire a fost Ston, unde am urcat pe zidul care apăra vechiul regat. Inițial toate zidurile cetății aveau o lungime totală de 7 km, iar acum a mai rămas doar zidul principal, care, dacă nu mă înșel, are o lungime de 1.2 km. A fost o experiență, ne bucurăm că am făcut-o, dar nu este ceva ce am vrea să facem de mai multe ori 🙂

Dacă ajungeți în zonă, vă recomand să începeți turul din direcția Ston către Mali Ston. Înainte să porniți la drum să vă asigurați că aveți apă la voi și să purtați ceva pe cap. Toată plimbarea durează vreo 45 de minute, iar de sus priveliștea deasupra portului este destul de frumoasă.

Un alt avantaj al urcării din această direcție ar fi că la destinație, în Mali Ston, este un golfuleț foarte frumos. A se citi că ne-am răcorit un pic picioarele acolo după plimbarea prin soare. Drumul înapoi către Ston, unde aveam parcată mașina, a durat aproximativ 15 minute.

Următoarea oprire a fost Makarska. Un orășel micuț, a cărui plajă a fost prima pe care am testat-o în drumul nostru spre Split. Numai să nu uitați să vă luați încălțăminte care să protejeze împotriva pietrelor.

A fost o baie care a picat la fix, însă peisajul în sine nu mi s-a părut foarte ofertant. Dacă trebuie să alegeți între acest punct și altă destinație, îl puteți sări.

Punta Rata mi-a plăcut în schimb mult mai mult. Este una dintre plajele foarte apreciate, care apare destul de des în tot felul de topuri cu plaje frumoase din Europa. Ba chiar în 2004 ar fi fost locul 1, conform Forbes. În depărtare muntele pare că se termină direct în mare, iar pe plajă sunt diverși arbuști la umbra cărora te poți adăposti.

Am ajuns aproape de apus, într-o zi un pic înnorată, așa că plaja nu era foarte aglomerată. Poate și din acest motiv mi-a plăcut. La un moment dat erau în total vreo șase persoane în apă, dintre care trei erau din grupul nostru. Am plecat d-abia după ce se strânseseră deja toate șezlongurile.

Cam atât cu plajele din Croația. În restul balcantrip-ului, cu mici excepții, am schimbat plajele cu peisajele din Split, Zadar și mai târziu Zagreb.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Ston, Makarska, Punta Rata

  1. Tatianaangelica

    Foarte frumos!!O ocazie cum a fost asta trebuie fructificata din plin

    Reply

Spune-ți și tu părerea: