Sunt curios ce se va întâmpla cu Uber de la anul

By | December 9, 2015

Din martie și până acum n-am mai mers decât o singură dată cu taxiul. În rest, am făcut vreo 15 curse cu Uber. Nu sunt multe, eu sunt genul care preferă să meargă cu mașina personală sau pe jos, dar sunt mai multe față de câte aș fi făcut cu taxiul. Înainte mergeam de maxim 3 ori pe an cu taxiul.

Cursă gratis Uber

Apropo, dacă încă nu aveți cont și vreți să vă înscrieți, dați un click pe link-ul de mai sus și primiți gratis o cursă în valoare de 20 de lei. Este bună la casa omului, mai ales acum, că vin sărbătorile și se mai întâmplă să … vin roșu.

“Problema” este că de la anul toți șoferii vor trebui să își facă firmă și asigurare pentru transport persoane. Deja simt că sunt mai puține mașini în trafic și mai mereu se întâmplă să crească prețul curselor. Apropo de asta, am auzit aseară la o bere un sfat tare mișto. Uneori e mai ieftin să iei serviciul de lux, UberSELECT, pentru că acolo sunt mai puține cereri și nu crește prețul. Așa că dacă la UberX este tarif dinamic crescut, prin UberSELECT vei ajunge acasă mai ieftin și cu o mașină mai bună.

Pe termen lung, sunt curios ce se va întâmpla. La ultimele trei curse am întrebat șoferii ce vor face și au spus că nu vor să-și bată capul și că vor renunța. M-am gândit și eu ce soluții ar fi pentru ei și nu prea sunt roz, nici măcar nu pot să se asocieze între ei.

Uber mi s-a părut întotdeauna o companie malefic de inteligentă. Oare chiar au vreo strategie pentru chestia asta sau oare pur și simplu se văd nevoiți să respecte regulile? Cu excepția Franței (you can’t reason with french), îmi vine greu să cred că din atâtea țări, tocmai legislația din România le-a venit de hac. Sau poate au întins coarda cât au putut și acum își schimbă strategia la nivel global.

Oricum, dacă renunță majoritatea șoferilor, cu condițiile actuale, cei cărora le va fi cel mai la-ndemână să îi înlocuiască vor fi taximetriștii, care deja au PFA, atestat de transport persoane și asigurare. În cazul ăsta, chiar nu va mai fi niciun farmec. Pot să miros un taximetrist de la 2 km, încă de când îl văd cum vine cu mașina spre mine. Şi ați văzut cât de des aleg să merg cu taxiul. În cazul în care se întâmplă asta, coolness factor-ul Uber chiar m-ar lăsa rece.

Sursă foto: Blogul Uber

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Sunt curios ce se va întâmpla cu Uber de la anul

  1. Mihai

    Desi nici eu nu prea apelez la taxi (merg cu masina personala sau metrou), am mers cu Uber de 10-15 ori cel putin. Am intalnit oameni interesanti si chiar daca am platit un pic mai mult decat la taxi a meritat pana la ultimul ban.
    Sper si eu sa gaseasca o solutie pentru pastrarea sau chiar marirea numarului de soferi pentru ca este un serviciu de calitate.
    Referitor la suprataxa… Daca nu te grabesti bifeaza sa fii anuntat cand revine la normal. Pana acum de doua ori m-au anuntat dupa 5 min 🙂

    Reply

Spune-ți și tu părerea: