Telefon cu ieșire HDMI ?

By | August 30, 2013

O colegă mi-a spus prima dată că ar vrea un telefon cu mufă HDMI pe care să-l conecteze la proiector. Ţine câteva prezentări săptămânal și uneori cară laptopul după ea doar pentru 20 de slide-uri. Am căutat și am fost surprins să aflu că producătorii nu se înghesuie să scoată pe piață astfel de telefoane. Lucru pe care nu-l înțeleg. Un telefon cu o ieșire HDMI ar mai bifa un plus în lupta smartphone/tabletă vs. laptop.

Prefer un telefon cu ieșire HDMI în detrimentul unuia cu proiector integrat cum este Galaxy Beam. E drăguț conceptul însă l-am văzut în acțiune și nu bate bine la mai mult de 2 m. Plus că în cameră trebuie să fie întuneric ca să distingi ceva. Așa, cu un o banală mufă HDMI, poți lega telefonul la un proiector sau la un LCD. Pentru că telefoanele sunt capabile deja să livreze filme la calitate foarte bună.

Până vor apărea telefoanele cu HDMI la o scară largă, singura soluție am găsit-o la Samsung, cu un adaptor MHL (Mobile High Definition Link) pe care îl puteți găsi la eMAG, aici. Cel pentru Samsung S III merge și cu Note 2.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

12 comentarii la “Telefon cu ieșire HDMI ?

  1. Mogdan

    Destul de multe telefoane aparute dupa 2011 suporta MHL (de la Galaxy S2, Galaxy Nexus, HTC ONE S etc. Lista o gasesti aici http://www.meetmhl.com/DoIHaveMHL.aspx). Iti trebuie doar acel adaptor care teoretic merge cu toate telefoanele.
    Google a mers pe varianta Slimport (e basically acelasi lucru ca MHL) pe Nexus 4 si 7. Pe Nexus 10 au bagat micro HDMI.
    Probabil ca pe un telefon, un port HDMI/microHDMI separat ocupa mult spatiu si l-ar face mai gros, lucru teoretic nedorit :).

    Reply
    1. revo Post author

      Da, eu vă înțeleg pe voi cu MHL-ul. Şi mie mi-ar fi ușor de folosit. Doar că sunt multe persoane atehnice care știu doar că ar vrea să transmită de la telefon la TV. Poate nici nu ajung să-și pună problema că ar putea exista un adaptor 🙂

  2. nwradu

    De fapt, sunt o grămadă. Telefoanele mai vechi aveau conector micro HDMI, iar apoi acesta a fost înlocuit cu MHL, adică scoate video prin USB cu un cablu MHL-HDMI.

    De asemenea, poate că ar prefera un adaptor wireless cu conexiunea HDMI la televizor, ca să transmită din telefon în adaptor prin DLNA sau altă tehnologie.

    Reply
    1. revo Post author

      Am citit un pic despre micro HDMI dar n-am gasit niciun telefon mainstream actual cu asa ceva. Cu DLNA rezolva problema cu un TV, dar tot nu poate ajunge la proiector. Exista proiectoare de generatie mai noua cu DLNA ?

    2. nwradu

      Nu, dar mergi pe MHL, care scoate HDMI către televizoare. MHL a înlocuit necesitatea unui port microHDMI tocmai pentru că le combină pe toate în forma microUSB-ului. Cam toate telefoanele noi suportă asta. Verifică întâi specificațiile, desigur.

    1. George

      Poate ca nu, dar micro Hdmi-ul ala merge de minune 🙂 ca sa nu mai zic ca ii poti pune si un mouse pe usb si tastatura pe bluetooth 😀 nu am incercat un powerpoint, dar modul asta micro-pc merge destul de bine. Ca sa nu mai zic ca vine cu toate adaptoarele in cutie (micro usb – usb si micro hdmi – hdmi) 🙂 plus ca il iei cu 400ron sh acum (unul “scump”) :p plus nokia maps…

    1. revo Post author

      Hmm, ar fi ok. Cu condiția să fie original. Am mai văzut și pe ebay/dx pe la 6-7$

  3. atikov

    Am luat un cablu mhl ca sa pot conecta smartphonul meu lwnovo s660 cu televizor hd de a viziona filme online tv ect. Ulterior am aflat ca nu are smartphonul meu supoort mhl. Telefoane care au asa cevs sunt samsung seriile S ai note , lg sera G sony xperia Z, htc one. Deci numai telwfoane scumpe. Am rezolvat problema co un tablet cu port mini hdmi, cu un buget mic de 500 lei evolio x8.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: