The Revenant sau The Hateful Eight?

By | February 6, 2016

Acum că am văzut și The Revenant, sunt și mai dezamăgit de filmul lui Tarantino. Pentru că dintre astea două producții mediocre, l-aș alege pe primul. Şi dacă CTP poate să fie și analist politic, și critic literar, și comentator sportiv, și critic de film, iată că pot și eu să critic, măcar un film:

Cred că tema principală a filmului a fost “Cum trebuie să-l chinuim pe Leonar DiCaprio ca să ia Oscarul?”. I-au angajat pe băieții de la Jackass, s-a făcut un brainstorming, iar Iñárritu nu a putut să se decidă care dintre idei îi place mai mult, așa că le-a folosit pe toate. Şi în principiu cam despre asta este filmul. Nimic altceva.

Dar nimic. Povestea este absolut banală, personajele sunt banale. Poate i-aș da un plus lui Iñárritu pentru modul în care a regizat lupta de la început și pentru faptul că a filmat folosind doar lumină naturală. Scena cu ursul însă mi s-a părut foarte nenaturală. Iar restul scenelor probabil ar impresiona un copil care n-a citit Winnetou.

Oricum, per total, un film mai puțin plictisitor decât The Hateful Eight. Dar într-o lume normală, DiCaprio nu are de ce să primească Oscarul pentru prestație.

Share pe Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *