Toate tehnocrațiile pe care le-a făcut Guvernul Cioloș

By | December 11, 2016

Dacă PSD și Antena 3 au dus în derizoriu termenul de “tehnocrat”, am zis să adaptez și eu un alt cuvânt, de această dată pentru o conotație pozitivă. Tehnocrații.

Am încercat să strâng pe parcursul anului știri despre toate realizările Guvernului Cioloș. Nu știu cât de mult am reușit, pentru că tot cabinetul a muncit anul acesta ca un stup de albine. Așa că le voi adăuga în articol pe cele mai importante.

Articolul este un fel de mulțumesc, pentru singurul Prim-ministru de după revoluție pe care l-a avut România. Iată tehnocrațiile pentru care vreau să mulțumesc:

Toate aceste lucruri s-au petrecut într-un singur an de guvernare, în care s-au pus piedici mari din opoziție. A fost primul an în care am simțit că cineva lucrează în interesul cetățeanului. Mi s-a părut că guvernul s-a străduit să răspundă la orice întrebare și să rezolve orice problemă, oriunde a apărut.

Alegerile de astăzi sunt o mare oportunitate ca aceste progrese să continue încă patru ani. Altfel, ele vor fi șterse cu buretele. Așa că dacă îți spune cineva că nu are de ce să meargă la vot sau cu cine să voteze, te rog, arată-i acest articol. Şi dacă se poate, convingeți și alți oameni să meargă la vot. Doar noi nu suntem de ajuns.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “Toate tehnocrațiile pe care le-a făcut Guvernul Cioloș

  1. Malin

    Nu le cunosc pe toate in detaliu, stiu ca multe sunt realizari de-a dreptul marete pentru Romania, insa in ceea ce priveste cresterea economica e musai sa te contrazic pentru ca e oarecum gresit prezentata situatia.
    Cresterea economica a anului 2016 cat si cea a celor 2 ani anteriori vine din consum nu din investitii. Ori intr-o tara care ar trebui sa fie in plina dezvoltare asta e o problema. Sa limitezi investitiile pentru a avea crestere economica mi se pare o prostie crunta. Treaba asta cu cresterea economica din consum a pornit-o Ponta in 2014 ca sa aiba subiect pe marginea caruia sa-si faca reclama electorala si e cam aiurea c-a fost continuata de guvernarea Ciolos.

    Reply
    1. Marius

      Cam asta nu intelege lumea. Ca s-au redus ceva taxe si lumea a consumat mai mult. Totusi, sunt firme ce s-au inchis, Daca te uiti pe zona petrolului… e dezastru, nu se mai face nimic, abia se mai obtin proiecte sau oamenii sunt trimisi in fara plata.

      Toate astea se vor rostogoli pentru anii urmatori.

      Pe de alta parte, nu pot sa votez niste baieti doar pentru ca este o maimutica in fata. Am ales una in 2014 si inca ne chinuim cu ea.

    2. Revo Post author

      @Malin: Am observat și eu asta, însă nu cred că a ținut expres să le limiteze. Pentru investiții trebuie planuri, proiecte. Ori noi aveam deja sute de planuri (că doar facem planuri de când ne știm) blocate. Probabil că a preferat să le deblocheze pe acelea mai rapid. Pe lângă asta, probabil că s-a bazat pe bani nerambursabili de la UE. Cred că am putea să reconstruim țara de la zero, doar cu bani e la UE, fără investiții proprii.

      @Marius: Mai este un partid cu albastru pe lângă cel cu maimuțica.

  2. Ciprian

    Malin are dreptate partial. Cresterea economica bazata pe consum este foarte greu de egalat/incetinit, pentru ca este sustinuta si de banci si bnr.
    Intr-un an de zile trebuiau sa deblocheze toate contractele posibile de investitie ca sa se simta ceva si sa porneasca si cu altele noi. O sa se simta sigur la anul in vara, daca noul guvern nu face el ceva sa refaca licitatiile si atribuirile de contracte. Daca toate contractele deblocate anul asta continua la anul, o sa avem un 2017 cu crestere din investitii.

    Reply
  3. Dan

    Pentru prima oară după CDR, România a fost guvernată. Asta este ceea ce oamenii ignoră: sub FSN-PDSR-PSD(și USL-PNL) România NU A FOST GUVERNATĂ. A guverna înseamnă a orienta țara într-o anumită direcție (de aici arhaicul cârmuire). Respectiva grupare politică sau partid (PSD+PNL) doar au administrat țara, nu au guvernat-o. Și au administrat-o prost – după cum rezultă din bilanțul economic – creșterea economică a PIB este un indicator sintetic de genul temperatura medie a unui corp uman ale cărui mâini este una în ligheanul cu gheață și una în cel cu apă clocotită, deci în medie temperatura este una normală, doar că respectivul are o mână înghețată și una opărită.
    Priviți la declarațiile lor – pur teoretice, fără nici un pic de viziune. Singurul lor obiectiv – ciolanul, puterea politică convertită în una economică prin șpăgi și legi cu dedicație. Toate legile sunt adoptate pe genunchi atunci când sunt – pentru că guvernul Ponta a dat dovada supremă că Parlamentul este inutil: deși aveau majoritatea, legile erau înlocuite de Ordonanțe de Urgență, mai multe decât cele ale guvernării PDL minoritare! Priviți la baronii locali și oamenii de afaceri conectați la această grupare – singurul concept economic este cel de monopol, și chiar și așa Ilie Niculaie a falimentat fabricile proprii de îngrășăminte (ideea lui de afacere era gaz ieftin de la stat ca materie primă).
    După guvernul CDR care a terminat structura economică depășită ceaușistă conservată de FSN (care și-a schimbat precum lupul părul, numele în PDSR), acest guvern este cel care a lansat reînnoirea administrației de stat, cu toată contrarea lui Dâncu PSD.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: