Top 10 aplicații Android pentru 2014

By | January 2, 2014

Topul pentru anul trecut a avut foarte mare succes. Așa că la început de 2014 vă prezint aplicațiile Android pe care cred eu că ar trebui să le aveți instalate pe telefon. Topul este făcut în funcție de ce utilitate au pentru mine. Dacă folosiți ceva mai interesant, nu vă sfiiți să faceți sugestii în comentarii.

Linkurile sunt către Google Play, așa că dacă citiți articolul de pe telefon, le puteți downloada direct (excepție face evernote – unde trebuie să vă faceți cont).

  1. Evernote – Am renunțat la ColorNote, aplicația pe care o foloseam în mod normal să țin notițe pe telefon. Avantajul Evernote este că îmi oferă acces la notițe, chiar și din browser. Poți lua notițe sub formă de text, audio, poze sau chiar video. Dezavantajul aplicației este că se mișcă destul de urât pe telefoane cu specificații mai proaste. Recomand ColorNote, dacă asta vi se mișcă prost.

  2. Prey – O aplicație foarte utilă care te ajută în caz că telefonul ți-a fost furat. Îl poate localiza prin GPS, îți trimite SMS cu numărul de telefon al noii cartele introduse de hoț sau chiar îi poate face poză folosind camera frontală. Poți atașa 3 dispozitive la un cont, deci instalați-l pe toate telefoanele din casă. Mai multe despre modul de folosire al aplicației aici. Acum realizez că am vândut telefonul și aplicația a rămas instalată. Oare să îi fac glumițe noului proprietar? 🙂

  3. Draw! – Dacă muzica din club este dată prea tare și nu te înțelegi cu blonda care îți cere numărul de telefon, aplicația asta rezolvă problema. Sau dacă vrei să-i arăți unui coleg rezultatul la o ecuație, în timpul unui examen. Sau poți să faci un mesaj predefinit de genul “Dacă te apropii, te calc”, pentru puradelul care sare să-ți spele parbrizul la semafor. Posibilități nelimitate.

  4. AutoGuard – Pentru cei care nu își permit un GoPro pe care să-l țină în parbriz pentru a înregistra pe șosea. Aplicația înregistrează video la ce format vrei tu și îți poate afîșa și o hartă pe jumătate de ecran, ca să o folosești pe post de navigație GPS. Acum asta depinde și de cât de mare este ecranul smartphone-ului.

  5.  Zedge – Ceea ce a pornit ca un site cu wallpapere și ringtone-uri încă de pe vremea când Nokia era la putere, acum s-a materializat într-o aplicație. O instalezi pe telefon și simplifică procesul de personalizare. Mie mi-e lene să caut un ringtone pe PC, să-l transfer pe telefon și apoi să-l setez. Este utilă și pentru părinți sau novici în ale smartphone-ului. Decât să le explici cum să transfere un fișier cu cablul de date, mai bine le instalezi chestia asta și vor învăța singuri s-o folosească.

  6. Rando – Te-ai întrebat vreodată ce face acum o persoană de pe partea cealaltă a globului? Faci o poză cu Rando, aplicația o trimite aleator unui utilizator de pe glob, iar în schimbul ei, tu primești o poză de la altcineva. Eu o folosesc când mă plictisesc, chiar și pe conexiunea de date, pozele trimise au dimensiune foarte mică. Am primit din New York, Brazilia, Ucraina, Emiratele Arebe Unite și am trimis în Coreea de Sud, Anglia, Georgia, Budapesta, Rusia.

  7. Pocket – Este ca un folder cu bookmarks dar pe care îl poți accesa de oriunde. Adaugi articole interesante în Pocket și le poți vedea pe telefon, tabletă sau laptop. Am început să-l folosesc recent și pare promițător.

  8. Vine – Vine este o rețea socială în sine care din păcate (sau din fericire, încă nu mă pot decide) n-a prea prins în România. Aplicația are însă utilitatea ei. Înregistrează un video de 6 secunde pe care apoi îl rulează în loop. Asta ajută dacă vrei să dai share la un video, dar nu ai un abonament cu prea mult trafic de net. Sigur, acest lucru îl poți face și Instagram sau Twitter. Mie îmi place Vine. Contul meu este acesta.

9. Digi.Online – Dacă sunteți clienți RDS, puteți urmări unele posturi TV Gratis (Digi 24, DigiSport 1,2,3 și UTV). În curând vor uploada și filme care vor fi disponibile gratuit. Mai sunt aplicații pentru Video On Demand, dar am ales-o pe aceasta pentru că este gratis și RDS are totuși cea mai mare penetrare în ceea ce privește conexiunile la internet.

  1. Night Vision Spy Camera – Dezvoltatorii spun că puteți face poze mai bune în condiții de iluminare scăzută. Eu zic că totuși e nevoie de un bliț. Oricum, este o aplicație care poate genera poze amuzante.

La fel ca și anul trecut, reînoiesc invitația de a vă instala Dropbox. Este de departe cel mai util serviciu pe care îl folosesc.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

16 comentarii la “Top 10 aplicații Android pentru 2014

  1. Viorel

    Daca nu ai luat vreun s3 sau alt smart care ti-a dat si un cadou de 48 Gb pe dropbox e buna si aplicatia box care are 10 Gb fara vreun cont premim .

    Reply
    1. revo Post author

      Sau Google Drive, care oferă 15GB. Dar eu am pornit cu Dropbox încă de la începuturile aplicației, acum am 95GB de spațiu disponibil 🙂

    2. Viorel

      Partea tare cu dropbox este ca daca nu ai multi Gb si ai rabdare. ..se rezolva!! Faci “n” conturi de la fiecare dai share la un singur cont principal. ..si uite asa dintr-un cont poti gestiona mai multi Gb!!

    3. revo Post author

      Se poate și fără manevre d-astea, dovada sunt eu 😀

    4. Daniel

      Sau pana pe 20 ianuarie serviciul de Cloud al mail.ru ofera 1 TB in Cloud pe viata 🙂

    5. Daniel

      Și sa scriu și cum se obține acel 1Tb:

      1. Intri pe mail.ru cu Chrome ( pe translate ) si iti faci cont.
      2. Intri tot cu chrome pe cloud.mail.ru si te loghezi cu contul creat. ( O sa apara in stanga – Dimensiune Nor -100 Gb ). Tot aici ar trebui sa apara un mesaj cu Oferta lor cu 1 TB. Dai click pe ea si mergeti mai departe ( next, next si o sa va spuna ca trebuie sa instalati aplicatia pe smartphone sau pc ).
      3. Descarcati din Google Play Aplicatia de CLOUD ( NU de mail ) si logati-va cu contul creat anterior. – > https://play.google.com/store/apps/d…=ru.mail.cloud
      4. Reveniti apoi pe computer si dati un refresh paginii de Cloud.mail.ru

      Ar trebui sa apara in stanga la Dimensiune Nor – 1024 Gb.

  2. Viorel

    Eu folosesc audioguru o aplicatie care iti permite sa creezi mai multe profile audio complete si care sa se activeze singure in functie de zile …ore…absolut cum vrei…cand vrei…

    Reply
    1. revo Post author

      Uite chiar căutam așa ceva, mersi mult!

    2. Viorel

      Am varianta pro…daca esti interesat….dai o fuga pana la mine si o instal de pe contul meu….

    1. revo Post author

      E nasol, se anunță 7 ani de ghinion! 😀

  3. Pingback: revoblog.ro | Top jocuri Android – versiunea pe 2014

  4. Pingback: Cele mai citite articole de anul trecut și ce urmează în 2015 | revoblog.ro

Spune-ți și tu părerea: