Top 10 aplicații esențiale Android 2013

By | March 4, 2013

Esențiale pentru mine, bineînțeles. A trecut un an și o lună de când am trecut pe Android și cred că pot începe să-mi dau cu părerea. Primele din top sunt cele care îmi ușurează viața cel mai mult. Nu am pus în listă banalități gen Facebook, Instagram sau Twitter. Totuși, sunt 2 arhi-cunoscute pe acolo pe care le-am inclus pentru că pur și simplu le folosesc prea des. În afară de Dropbox, toate au link direct către Google Play, deci dacă vreți să le luați fără să cautați, citiți postul de pe telefon.

 

  • 1. Dropbox – Aplicația care împreună cu funcția Camera Upload mi-a eliminat cablul de date din viață. Devine și mai utilă când o instalezi pe telefonul alor tăi. Nu te mai bat la cap să le descarci pozele pe PC. Am încercat și Google Drive și alte chestii, nu m-am înțeles așa bine cu ele.
  • 2. 1Tap Quick Bar – Descoperită recent, reușește ce nu a reușit Google să facă până acum. O scurtătură în bara de notificări care activează/dezactivează datele. Se pot seta mai multe scurtături (auto-rotate, battery check, etc), eu ptr. asta o folosesc. Scrie în descriere că este doar ptr. telefoane rutate dar merge și pe ROM stock. Chiar dacă îți dă un mesaj scurt gen   “Ouuff, this action does not supported” când încerci să activezi datele 😀
  • 3. Transport Urban – Te localizează pe hartă, pui un pin unde vrei să ajungi și îți calculează itinerariul optim. Combină și transportul subteran cu cel suprateran. Felicitări dezvoltatorilor (care mi-au și răspuns la un mail când le-am raportat un bug).
  • 4. Gmote – Transformă telefonul în telecomandă. Se conectează la Wifi (îți trebuie router) și o poți folosi fie pe post de mouse (swype pe ecran mișcă mouse-ul) fie ca telecomandă pentru orice media player. Are butoane de next, pause, volum, etc.
  • 5. ES File Explorer – Înainte foloseam Astro dar l-au porcit grav. Cel mai mult îmi convine că pot să fac scurtături pe desktop la un pdf de exemplu.
  • 6. Shazam – Bam! Shazam! Am scos sintagma “cine cântă melodia asta ?” din vocabular. Am încercat și Sound Hound, nu mi-a plăcut.
  • 7.  SMS Backup+ – Creează un folder în gmail și îți face backup acolo la toate SMS-urile. Un SMS va fi tratat ca o conversație.
  • 8. Smart Voice Recorder – Îl activezi, îl lași în background și începi convorbirea la telefon. Îl folosesc ca să înregistrez convorbirile cu operatorii Vodafone. Nu mai am încredere în ei de când mi-au activat aiurea niște extraopțîuni.
  • 9. RealCalc – Calculator știintific foarte bun, găsit la mai mulți colegi pe telefon. Își face treaba.
  • 10. Google My Tracks – Îi dau drumul și îmi înregistrează plimbărica. L-am folosit în Madrid ca să știm pe unde ne-am învârtit. Așa am aflat că într-una din zile am mers mai mult de 12Km. Cam mănâncă baterie.

Ar mai fi de menționat Flashlight și ColorNote

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “Top 10 aplicații esențiale Android 2013

  1. irina

    eu caut o aplicatie care sa-mi inchida fortat unele aplicatii ce ruleaza in background si halesc din baterie.

    Reply
    1. revo Post author

      Advanced Task Killer este ceea ce cauți însă nu recomand acest gen de aplicații pe dispozitive mobile. Pentru că în general aplicațiile sunt făcute să rămână în background pentru a fi lansate foarte rapid. Dacă li se distruge procesul care rulează în background mai multor aplicații, tot telefonul se va mișca foarte greu.

  2. Pingback: revoblog.ro | Top 10 aplicații Android pentru 2014

Spune-ți și tu părerea: