Twisto intră pe piața de fintech din România cu o idee interesantă

By | February 28, 2020

Pentru piața de fintech, anul 2020 pare să fie similar cu ce a însemnat anul trecut pentru serviciile de închiriat trotinete. Twisto este cea mai recentă aplicație de plăți care intră în România. Dar spre deosebire de Revolut, Monese și Orange Money, Twisto are o strategie diferită.

Startup-ul lansat inițial în 2013 în Cehia oferă posibilitatea unei linii de credit conectată la un card Mastercard. Astfel, utilizatorii pot amâna plata cumpărăturilor gratuit până la 45 de zile sau în baza unei taxe peste această perioadă.

De fapt aici este toată schema. Cei de la Twisto au un sistem de scoring în spatele aplicației, care folosește big data și AI pentru a verifica instant dacă utilizatorii sunt eligibili pentru un credit. Se pare că în România colaborează cu Uniqua și ING pentru credite.

Bineînțeles, cardul va fi livrat gratuit și va putea face cam toate celelalte lucruri pe care le pot face și cardurile de la celelalte fintech-uri: împărțirea tranzacțiilor la mai multe persoane, plăți online , plăți în magazine și tranzacții internaționale. Ba chair au și dark mode în aplicație:

Un detaliu interesant din comunicatul de presă mi-a atras atenția. Se menționează că aplicația oferă Apple Pay și că din martie va oferi și Google Pay. Dar având în vedere că Twisto se va lansa în România în al doilea trimestru din 2020, bănuiesc că anunțul cu Google Pay este legat de celelalte țări în care activează Twisto: Cehia și Polonia. Bine, de fapt în realitate sper să fie un leak și în martie să ne trezim cu Google Pay la ușă.

Deocamdată Twisto e micuț, are 140.000 de utilizatori, însă ei speră ca până în 2024 să ajungă la 2.5 milioane de utilizatori în Europa Centrală și de Est. Diferențiator au, să vedem dacă vor apuca să se dezvolte până să le fie copiat sistemul de scoring și integrat în celelalte aplicații.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Twisto intră pe piața de fintech din România cu o idee interesantă

Spune-ți și tu părerea: