Unde poți să semnezi pentru demiterea lui Firea

By | June 23, 2017

Ieri am fost să-mi fac datoria de bucureștean nemulțumit și am trecut pe la stația de metrou Aurel Vlaicu să semnez pentru un referendum anti-Firea. Veți găsi pe cineva acolo și în această seară între orele 18 și 20. În restul timpului îi găsiți la Piața Unirii, însă cel mai bine consultați site-ul sau pagina de Facebook pentru a afla în timp real unde sunt.

Partea bună este că era coadă la semnături. Am văzut atât tineri cât și oameni în vârstă stând la coadă să semneze petiția. Partea nasoală este că băieții ziceau că au strâns mai multe like-uri decât semnături.

Inițiatorii demersului strâng semnături pentru demiterea lui Firea, a primarilor de sector și a consiliului. Asta înseamnă că dacă sunteți de acord cu toate trei, va trebui să completați trei foi cu datele voastre. Puteți semna și dacă aveți viză de flotant. Eu le-am semnat pe toate trei, pentru că încă am domiciliu în sectorul 6 și primarul Gabriel Mutu e la fel de inutil ca Firea.

Procedura este în felul următor: au nevoie de semnătura a 25% dintre cetățenii cu drept de vot pentru a obliga prefectul să declanșeze referendumul pentru demiterea primarilor. Dacă facem un calcul, Gabriela Vrânceanu Firea Pandele a fost aleasă cu 244.000 voturi, adică 14%. Pentru a declanșa referendumul este nevoie de 500.000 de semnături, presupunând că sunt doar 2 milioane de bucureșteni cu drept de vot. Dacă vă aduceți aminte, Nicușor Dan a strâns cu greu 200.000 de semnături.

Sunt însă șanse foarte mari să se ajungă la referendum pentru Sectorul 1. Aici sunt doar 240-250.000 de locuitori, iar 25% ar însemna în jur de 60.000 de semnături. Mai ales că aici sunt multe corporații, sper să circule rapid listele printre diverse birouri și departamente.

Dacă vreți să dați o mână de ajutor, puteți printa o listă de pe site-ul “București fără ei” și o puteți da prietenilor sau colegilor să o semneze.

Indiferent de rezultatul acestei campanii, dacă nu greșesc, Gabriela Vrânceanu Firea Pandele va rămâne cu performanța de fi singurul primar general împotriva căruia s-au strâns semnături. Şi sper ca acest lucru să cântărească măcar atât cât să-i împiedice drumul către un al doilea mandat.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Unde poți să semnezi pentru demiterea lui Firea

  1. Andrei

    Pai nu stii……psd-istii vor sa o faca presedinta de tara.Aferim.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: