Unul dintre motivele pentru care sunt norocos cu părinții mei

By | July 11, 2017

Citeam cu groază la Cetin despre problema unui cititor cu părinți manipulați. Din fericire noi nu avem probleme de acest fel, acesta fiind doar unul dintre multe altele motivele pentru care mă consider norocos că-i avem pe ai noștri.

Doar că nu este prima dată când citesc despre oameni care se întorc acasă și-și găsesc părinții îndoctrinați de Antena 1. Problema reală este că încă nu știu cum poți ieși dintr-o asemenea dificultate.

Din discuții cu alți oameni pe care i-am simțit că sunt îndoctrinați am observat că atunci când se ajunge la argumente logice oamenii ridică tonul și devin agresivi. Se închid în bucla lor logică și nu mai acceptă niciun argument.

În cazul părinților, e greu. Părerea mea este că îndoctrinarea crește pe măsură ce se îndepărtează de tine. Își crează o lume a lor, în care ce spun RTV și Antena 1 sunt adevăruri, pentru că nu au alt etalon. Faptul că tu vii un week-end pe lună și le spui altceva este o picătură într-un ocean. Nu ai cum să concurezi cu Gâdea, care este alături de ei 8-9 ore pe zi. Chiar dacă pare logic ce spui tu, este prea puțin ca să declanșeze un ecou în conștiința lor. Se vor întoarce a doua zi la Antena 1, iar ideea ta se îneacă în dejecțiile pesediste.

Eu nu cred că este o idee bună să ignori persoanele cu astfel/altfel de convingeri, mai ales dacă îți sunt apropiați. Cu oamenii care au trecut de acest punct, eu tratez folosind logica elementară. “Cât îți dă ție PSD-ul în plus la pensie? 50 de lei? Bravo! Câți copii ai? Trei? Felicitări! Fiecare dintre copiii tăi pierde câte 200 de lei ca să primești tu 50 de lei în plus la pensie. Copiii tăi pierd 600 de lei în total, ca să câștigi tu 50 de lei. Ești un geniu!”

Evident, nu e garantat că funcționează. Unii oameni sunt imuni la argumente logice.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Unul dintre motivele pentru care sunt norocos cu părinții mei

 1. Marius

  Alternative la PSD? 🙂 PNL? Sau băieții noi ai lui Nicușor ce nu știu de capul lor?! 🙂

  Reply
  1. Ciprian

   Ce lagatura au alternativele cu subiectul, ideea este alta. Accept votanti de la orice partid, atata timp cat au puterea sa discute logic si sa recunoasca atunci cand se intampla aberatii, dar cum spune si Marius, cand incerc sa am o discutie cu argumente, cifre, fapte reale, parca vad negru in fata ochilor si incep cu Soros, cu milionu de dolari furat de Nicusor si alte chestii halucinante… iti zic sincer ca am incercat sa vad si partea lor, sa caut averea lui Nicusor, l-am cautat si pe Soros, nu am gasit nimic din ce prezinta ei…

 2. Andrei

  Eu constat cu groaza ca sunt tineri la 30-35 de ani,angajati in privat, asa zis intelectuali ,care sunt inregimentati in CPF sufletului si care voteaza cu doua maini psd-ul.De astia ce sa mai zici ?!

  Reply

Spune-ți și tu părerea: