Cum poți verifica dacă un parfum este original

By | April 17, 2015

Așa cum spune și Bunescu, presupunerea mea este că Elefant și celelalte site-uri care au parfumuri la prețuri mai bune decât în Sephora sau Douglas, vând și parfumuri puțin mai vechi. Este posibil ca parfumurile să fi stat luni sau poate chiar ani în depozitele magazinelor din vest și nu mai corespund standardelor de calitate de acolo.

VEZI PARFUMURILE CARE SUNT ACUM LA PROMOŢIE

Așa că sunt vândute la prețuri modice către cei din România, care la rândul lor le revând la un preț o idee mai mic și toată lumea este fericită. Suspectez același lucru și în cazul hainelor. Luați-le totuși doar ca pe niște presupuneri, nu certitudini.

Dar să revenim. Există o metodă foarte simplă pentru a verifica un parfum dacă există dubii în privința lui. Fiecare parfum are un cod numeric, atât pe folia de protecție exterioară cutiei cât și pe sticluță. Se ia codul de acolo și se introduce pe acest site, care funcționează și în 2023. Et voila. Dacă este un parfum original, site-ul va indica data fabricației. De-a lungul timpului am mai cumpărat parfumuri originale de aici și de aici.

În cazul parfumului de mai sus, cumpărat de colegul de la muncă ce mi-a și arătat această șmecherie, codul numeric este: 4209. Dacă-l introducem pe site vedem că data de fabricație este 29 iulie 2014, lucru care confirmă teoria noastră. În ultima poză, numărul este compostat pe acea bulină mică și poate fi greu de observat.

P.S: Nautica Voyage miroase foarte frumos după gusturile mele. Are un miros proaspăt, revigorant, rece. Este cel mai cumpărat parfum bărbătesc de pe Amazon. Acum nu vi-l cumpărați toți, ca să mirosim la fel!

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

59 comentarii la “Cum poți verifica dacă un parfum este original

  1. Mihai Anca

    E o idee buna cea cu verficarea produselor. Si eu comand mereu de pe online, in speciald e pe aoro si le verific si au fost in regula de fiecare data.

    Reply
  2. Revo Post author

    Mersi de mesaj. Poți pune pozele și aici. Ar fi util dacă ai completa și un mail real, în caz că vor să-ți ofere o poziție oficială. Să mă anunți și pe mine cum a decurs returul.

    Reply
  3. gigel

    te rog sa stergi commentul de ieri seara legat de elefant.ro si parfumul bvlgari aqva. iti multumesc pentru intelegere! daca vrei, iti voi scrie pe email mai multe. dar inainte de acestea, te rog sa-l stergi.

    Reply
  4. Robert Sterian

    Si daca Nautica e facut in 2014 asta inseamna ca e vechi ?, am luat eu un parfum AQUA DI GIO de pe plaja cu 25 de lei, mirosul tine maxim o ora si cand l-am verificat, anul fabricatiei : 2000, in schimb insa am primit un INVICTUS cadou luat din mall , la verificare an fabricatie: 26 sept 2015, deci in opinia mea, daca sunt mai vechi de 2013 atunci sunt probleme , dar in rest nu….adica INVICTUS-ul miroase superb si tine mirosul foarte mult…

    Reply
    1. Revo Post author

      Pentru mine, atât timp cât mirosul persistă, poate să fie și de 1000 de ani parfumul. Dar durata în care persistă mai ține și de PH-ul pielii, nu numai de vechime.

    2. menblue

      Dar ce ziceti daca producatorul falsului are acest site unde intra si verifica un cod valabil pe care il trece pe sticla si ambalaj

    3. Revo Post author

      M-am gândit și la asta, însă ar fi un fals prea grosolan care ar ieși repede la suprafață. De exemplu comandă cineva două sticle de parfum și vede că este același cod pe ambele.

    4. Bacioiu Rusalina

      Am cumparat doua parfumuri joop de pe e-mag.Amandoua cutiile aveau acelasi cod unic.De asemenea si codurile de bara erau aceleasi pe amandoua cutiile.

  5. George

    E de ajutor site-ul dar exista si fake-uri cu coduri corecte. Nu sunt asa greu de facut. Sunt mai multe detalii la care trebuie sa te uiti sa fii sigur ca este cel original.

    Reply
  6. chessmind

    Am aceeasi parere ca si George………..codurile…nu le vad eu asa secrete….Si apoi – imaginati-va — Ce ati face daca ati scoate bani din contrafacerea de parfumuri ??? – Ati aloca niste fonduri pentru a face rost si de niste “coduri”, nu ? Sunt aceste coduri ca niste CNP-uri ?? Probabil nu….Si chiar daca ar fi…Cum am putea sti ca nu mai exista alte parfumuri cu coduri identice cu al celui pe care “atat de simplu” in verificam pe net ?? Voila – C’est imposible… 🙂 ….Chiar m-a intrigat afirmatia – “e o metoda simpla….de a afla”…Nu de alta dar la o analiza atenta si obiectiva….iti dai seama ca doar in privinta “persoanelor” este aproape infailibila o identificare dupa cod….Cea a produselor e mai greoaie…si sunt sigur ati folosit vreodata “coduri” imprumutate sau/si generate s.a.m.d. de pe net….Hai ! Fruntea sus…Asa e la inceput…Usor-usor veti adopta sfatul pe care mi l-a dat profesoara mea de drept penal – Niciodata nu fiti (asa) categorici ! ! Lasati tot timpul , in exprimare si …in rationamente, posibilitatea unei…complicatii care poate aparea….
    Reformuland – hotii si falsificatorii sunt tot timpul cu un pas inaintea noastra ! ! Ei sunt primii care afla de metodele de protejare a marfurilor ! ! NU ?

    Reply
    1. Revo Post author

      Câte parfumuri pot face cu același cod? 10? 100? 1000? Dacă trebuie să cumpere un cod nou pentru fiecare lot de 100 de parfumuri, oare mai e așa profitabil să le falsifice? Oare dacă erau foarte multe falsuri (vorbind stric despre Elefant), nu s-ar fi întâmplat până acum ca cineva să comande două bucăți și să observe că au același cod?

  7. ioana

    Am cumparat de la elefant cateva parfumuri si toate erau fabricate maxim 6-7 luni inainte sa le iau eu (verificat chiar pe site-ul dat in postul asta). Nu stiu daca altii au avut probleme, nu are sens sa speriem lumea sa ia parfumurile la pret mai mare degeaba. La fel cu Emag Care Spot. Partea bun e ca se pot returna daca nu iti convine ce apare cand verifici codul oricum.

    Pana acuma am avut doua parfumuri vechi, pastrate de mine mai mult de 3 ani, si cam dupa 2 ani si ceva nu mai persista mirosul nici jumatate la cel fresh (Ralph Lauren). Cel oriental (Givenchy) functiona la fel. Nu stiu daca era diferenta de la marca-ingrediente de calitate mai proasta- sau ingredientele mai puternice tipice parfumurilor orientale.

    Reply
  8. Nicolae Prava

    Oare daca cineva care comercializeaza fake-uri urmareste si codurile de pe parfumurile originale si le imprima pe ale lui, cum mai poti afla sigur daca sunt bune sau nu?

    Reply
  9. Dana

    Hai ca asta chiar e buna…ca parfumurile sunt vechi. Am trait sa o aud si pe asta. Stimate domn, nu va suparati, eu am parfumuri si de acum 10 ani, pentru ca nu imi place sa termin un parfum pana la ultima picatura, totdeauna raman cel putin 10 ml in sticlute. Stiti cum miroase un parfum de acum 10 ani (ex. Givenchy- Organza) ??? De 10 ori mai puternic, se evapora doar apa si ramane esenta. In plus se inchide la culoare, capata o culoare roscata, Asta numai daca este ORIGINAL. Parfumurile sunt exact ca vinurile, cu cat sunt mai vechi, cu atat sunt mai bune (a se intelege concentrate). Pacat ca dati sfaturi intr-un domeniu in care chiar nu va pricepeti.

    Reply
    1. Revo Post author

      Sunt convins că absolut toate parfumurile se comportă la fel odată cu trecerea timpului. De altfel, bănuiesc că dumneavoastră știți mai bine decât producătorii, și că ei trec termenul de valabilitate pe pachet doar pentru că se plictisesc.

  10. Allana

    Am testat codul unui parfum Chanel- Mademoiselle (10019) cumpărat din dutty-free și mi-a dat eroare. Cu siguranță parfumul este original așa că nu știu cat de corecte sunt informațiile de pe acest site.

    Reply
    1. Maria Todircan

      Nu acesta este codul. Trebuie să fie oarecum ștanțat. Ori pe cutie, ori pe sticluță, ori pe ambele. Conține patru caractere de regulă.

  11. IP

    A se verifica atat codul(foarte buna sugestia ta, apropo) dar si calitatea sticlei si a ambalajului. De preferat ar fi sa le cumparati din magazinele cunoscute, a se evita cine stie ce nume aparut peste noapte dornic sa vanda parfumuri fake celor care nu cunosc fenomenul.

    Reply
  12. Parfumuri

    Nici o firma serioasa nu cred ca risca sa isi piarda licenta pentru un parfum fake!Pe langa verificarea codului se mai poate face o verificare vizuala a sticlei si a ambalajului,la produsele fake o sa gasesti intotdeauna mici defete de fabricatie.Nu cred ca exista nici un risc in achizitionarea unui parfum,daca nu esti multumit de produs sau ai un dubiu ca produsul nu este original iti primesti banii inapoi si in plus daca se adevereste ca produsul nu este ok ,comerciantul isi pierde licenta!

    Reply
  13. Ionescu Mircea Cristian

    Tocmai ce am luat de la emag un Bvulgari si imi arata ca data de fabricatie este in octmbrie 2013…m-am dat de diineata cu el, este ora 14.00 si vad ca persista mirosul…adevarul e ca nu ma asteptam sa fie produs acum trei ani :)))

    Reply
  14. Adi

    Zilele acestea am cumparat de pe Elefant.ro doua parfumuri Azzaro Club, avand inscriptionate pe cutie si pe sticla același cod! Ambele produse au acelasi cod….deci? Ce este de inteles? Desi persistenta si mirosul sunt foarte ok. Acelasi lucru l-am observat si la Moschino Forever, cumpărate doua parfumuri, la interval de vreo doua luni, ambele avand inscriptionat acelasi cod pe cutie, iar la verificare apare ca fiind fabricat in 2016! Oare să fie doar anul pus pe cod, acum?

    Reply
    1. Gia

      Am primit doua parfumuri, la interval de un an, avand aceeasi marca si cod. Nu prea gasesc o explicatie.

  15. Catalin

    Buna ziua , am cumparat Gianfranco Ferre Aqua Azzura de pe site ul parfumu.ro si sa dovedit a fi o mare teapa un parfum ieftin de taraba care persista 10 minute si nu are nici o legatura cu originalul …. deci atentie !!! Am scris aceste randuri pt a nu mai lua teapa si alti cumparatori ! Review-urile pozitive sun o reclama ieftina !

    Reply
  16. Andreea C

    Salut, mi-am comandat de pe Emag (comercializat de ei), parfumul Versace Crystal Noir. Am mai avut parfumul si in trecut, il cunosc bine. Acesta mi s-a parut ca pe langa aroma sa caracteristica se simte mirosul de alcool mai tare… l-am verificat pe site si data fabricatiei e 30 Martie 2012. Un parfum are o durata de viata de cam 36 de luni… Concluzie original dar expirat :)).

    Reply
    1. Adi

      Si eu am luat parfum cu vechime mai mare de 36 luni si sincer este foarte ok! Dar am luat si parfumuri cu data de martie 2016 si aprilie 2016! Achizitionate de pe Emag, Elefant!

    2. Anca

      Buna Andreea. Parfumurile nu au “durata de viata”. Un parfum depozitat corespunzator isi mentine proprietatile zeci de ani fara probleme, zic specialistii 🙂

      Problema se pune ca atunci cand cumperi un parfum cu 80 de lei, redus de la 300, iar parfumul a fost dabricati n 2012, te astepti sa fi stat cativa ani buni pe rafturile magazinelor si a nu fi fost vandut. Numai de “depozitarea corespunzatoare” nu a avut parte 🙂

      De aici (in majoritatea cazurilor) apar si problemele de genul: x-ulescu achizitioneaza un parfum la pret foarte redus de pe Aoro sau Elefant si cand il primeste incepe sa posteze pe forumuri ca a luat teapa, deoarece parfumul nu este la fel de persistent sau intens cu cel pe care l-a cumparat anul trecut din Sephora.

  17. medeea

    Buna, imi raspunde si mie cineva? am cumparat doua parfumuri de pe Aoro, Burberry si Le Jardin de Monsieur Li de la Hermes…au acelasi cod pe cutie si pe sticla, dar cand le-am bagat pe site ca sa le verific, imi da eroare la ambele parfumuri. Inseamna ca sunt fake? m-am uitat la ambalaj, nu vad nimic care sa ma faca sa cred ca nu sunt originale. Mirosul e cel pe care il stiu, doar ca deocamdata nu stiu cat persista, ca abia ce le-am primit.

    Reply
  18. medeea

    n-am introdus codul de bare si nici numarul de referinta…..era altul care era si pe cutie si pe sticla. Asta cu 4 cifre si litere in total, nu cred ca e o regula, sau este?
    La cel de la Hermes, erau 4 litere, iar la Burberry erau mai multe cifre si litere.

    Reply
  19. Maria

    Am verificat 2 produse Armani (gel de dus si after shave) primite in set si au cod format dintr-o o litera si 5 cifre: 40L000 si 40L900 – a mers, sunt din 2014.

    Reply
  20. medeea

    si eu mai am acasa parfumuri cumparate din alta parte, le-am verificat si au mers, au fost ok. Dar la astea doua care le-am luat de pe aoro, nu ia codul….nici nu mai comand de la ei. Daca sunt fake, sunt foarte reusite, ambalajul, sticla, nu gasesc nimic in neregula. Chiar si mirosul e cel pe care il stiu si persista. Totusi faptul ca nu merg codurile pe site, iar la celelalte de acasa au mers, ma face sa cred ca sunt niste fake-uri reusite.

    Reply
    1. dina

      Buna, de la aoro.ro am cumparat si eu parfum Chloe si nici nu are cod, parfumul nu tine pe piele nici juma de ora, nici cele de la taraba nu tin asa putin. E prima data cand achizitionez acest produs, dar am fost dezamagita, imi pare rau ca nu am facut retur…

  21. Revo Post author

    Ca să fiu sincer, am mai auzit nemulțumiri cu privire la produse de la Aoro. Însă nimeni nu a putut demonstra până acum că sunt fake-uri. Cel mai bine cumpărați de la eMAG sau Elefant.

    Reply
    1. COHN LUCIA

      Tocmai ce am returnat 2 comenzi.De ani de zile cumpar de la AORO,dar in ultimul timp tot ce am comandat a fost sub orice asteptari. EDP persistenta maximum o ora.Nu se poate!

  22. Anca

    Pont: a se evita parfumurile mai vechi de 36 luni.
    SIteul checkcosmetics.net va indica data fabricarii parfumurilor. Verificati-le inainte sa le desigilati, iar (in cazul celor cumparate online) daca ati primit un parfum mai vechi de 36 luni, faceti-i retur.

    Emag de exemplu stiu sigur ca accepta returul la cosmetice cu conditia ca produsul sa fie desigilat.

    Reply
  23. mirela

    fiti siguri ca si parfumurile fake au coduri. eu am patit o cu un parfum care se vedea de la o posta ca nu i original, desi l am putut identifica dupa cod pe net

    Reply
  24. anca

    Pe langa verificarea datei de fabricatie, se verifica si codul de bare, pentru a afla daca produsul e original sau nu. Iata cateva site-uri: http://www.eandata.com, http://www.barecodelookup.com.

    Introduceti acolo codul de bare de pe cutie/sticla urmat de enter. Daca va apare produsul cumparat cu poza si descriere, producator, etc., inseamna ca e original. Daca va trimite in alte siteuri, sau spune ca nu-l gaseste, evident e fake. Bafta!

    Reply
  25. mirela

    eu raman la aceeasi parere… am primit un parfum si introducandu i codul pe net aparea ca fiind achizitionat de pe amazone, apareau informatii legate de data productiei, dar eu stiu ca nu era original: cutia deteriorata, sticluta zgariata, miros fara persistenta si foarte diferit de cel original ( al meu mirosea a benzina)

    Reply
  26. yo

    ma oameni buni… acolo unde china produce tot !!! voi ce nu intelegeti? china produce inclusiv site-ul pe care voi verificati codul de bare unde va da tot… ce e asa greu…? sa faci parfum fake, codul lui de bare sau … site-ul cere umbla la creier… suntem o societate de consum saraca si trebuie facute niste promotii… totul e original… in capul nostru…!!! o seara faina…

    Reply
  27. mara badea

    pe masura ce a trecut timpul, foarte multe ingrediente au fost retrase din diferite motive, in special din motive de sanatate si alte riscuri (stiti ca banalul pemanganat de potasiu este precursor pt anumite droguri?) si ca atare acestea au fost inlocuite, in unele cazuri cu substante care NU potenteaza mirosul si din aceasta cauza, versiunile mai noi nu mai miros ca cele de acum cativa ani. tot din acest motiv, pt ca nu s-a mai putut replica mirosul, unele versiuni s-au retras sau s-a mai adaugat ceva la numele original. nu neg existenta fake-urilor, dar am avut experiente dezamagitoare cu parfumuri cumparate din duty-free. am avut si surpriza ca am cumparat, e adevarat din Japonia, de pe strada, parfumuri de 50 ml (chanel, parma si naomi campbell) cu cca 15 dolari, ireprosabile.

    Reply
  28. Giorgi

    Eu mi-am cumparat unul Carolina Herrera Good Girl 2016. Am verificat batch code-ul si surpriza …recunoaste tipul CH dar apare ca fiind produs in Franta in 2011, pe codul de bare apare totusi ca este produs , de aceeasi firma , dar in Spania….?

    Reply
  29. Oana

    Buna,
    Cine m-a poate lămuri?
    Am cumpărat Amber Eternel de Guerlain pe aoro. Parfumul pare original: țiplă , codul inscripționat pe sticla identic cu cel de pe cutie dar….. când verific codul îmi spune ca e datat in Noiembrie 2015. El a fost lansat de casa Guerlain in 2016. Care e misterul?

    Reply
    1. Voichita Cioraneanu

      Falsii producatori nu au fost cu temele la zi.

  30. Andreea

    Buna, am luat si eu dupa site-ul Aoro un parfum Guerlain Samsara, pe care l-am verificat si scrie ca a fost produs in anul 2013. Noi suntem in 2018. Cum e posibil asa ceva?

    Reply
  31. LIVIU DUMITRU

    salut! unde pot verifica codul unui parfum SANCTI- LIQUIDES IMAGINAIRES? MERCI

    Reply
  32. liviu ghimpu

    Buna seara! Multumesc pentru informatiile oferite. Experienta mea este despre o caseta Bvlgari Man in Black Travel. Am achizitionat.o de Black Friday la un pret absolut minunat prin reteaua Emag. Nu stiu si, poate, nu voi sti niciodata despre calitatea produsului, insa verificand codul de pe fundul sticlei, este realizat pe 24 august 2014, iar dupa ambalaj a fost asamblat, cu celelalte produse, pe 24 septembrie 2014. O fi vechi, o fi in standardele vestice … Sotia a avut ea un parfum Opium original care a stat la ea 10 ani. Pentru ca era foarte intens nu putea sa dea decat 2 pufuri. Dupa cativa ani s.a coagulat si a fost nevoita sa reduca la … un puf. Atat de strident era. Cred totusi ca am facut o treaba buna, iar beneficiarul se va bucura de cadou. Asta e nadejdea mea.

    Reply
  33. Mihai

    Am cumparat cu buna stiinta un fake din targ, Imita la perfectie parfumul la vie est belle. Mirosul difera fata de original, nu cu mult, se poate pacali cineva care nu stie bine mirosul celui original. Pe cutie, sticla are codul de care s-a tot vb pe acest site. Ba mai mult am verificat si corespunde codul pe site-ul de verificare la producator, intr-adevar apare mai vechi, 2014 dc imi amintesc bine.

    In concluzie, aceasta teorie cu verificarea codului de pe sticla, nu mai tine.

    Singurul lucru care difera estetic, este doar stanta de pe pulverizator.La cel original exista stantat un trandafir sau textul stantat la vie est belle, spre deosebire de cel achizitionat de mine care nu are.
    Sau poate cine stie, o fi original dar mai vechi si nu mai este ok si nu mai persista asa mult, In rest absolut toate detaliile sunt identice sau chiar mai ok decat cele din magazin.Greu de crezut insa asa a fost.

    Reply
  34. Stefan

    Mare atentie la asa zisele “testere”. Am cumparat recent si va spun sigur nu este decât asemanator la ambalaj. Dar si acolo sunt mici amanunte care fac diferenta. Tester= fals (fake) .
    Un site nou creeat trebuie sa iti puna un semn de intrebare.
    Situl http://www.top-perfume.eu este cel mai nou fake de pe piața. Mare atentie.

    Reply
  35. Antohe Cristina-Elena

    Interesant!
    Acum cand chinezii sunt in stare sa faca sau mai bine zic ,,contrafacă” de toate nici nu mai stii ce sa crezi.

    Reply
  36. Mihaela Bragadireanu

    Am cumpărat de pe elefant. ro un parfum aura de la Mugler codul 0742221 nu m a lămurit. Mă poți ajuta?

    Reply
  37. Catalina M

    Azi am primit comanda de la elefant.ro
    Nina Ricci Premier Jour
    Am verificat codul, e ok. Fabricat in aprilie 2021.
    DAR PARFUMUL NU E OK CA SI MIROS! Nu are nicio legatura cu mirosul original.
    Credeti sa cine face fake-uri nu poate falsifica si codurile? Sa fim seriosi!
    Sa-i ia naiba pe toti, cu fake-urile lor cu tot

    Reply
    1. Catalina M

      Am sunat la distribuitorul din Romania, respectiv FRAGRA DESIGN SRL, din Baia Mare si am primit mesajul audio “numar format incorect”. Pe naiba incorect! 0262216440, fix cum scrie pe eticheta.
      Eu raman cu porcaria lor pe care am dat 200 lei.

  38. Maria T

    Ba da, eu cred că se fac ușor și fake-uri cu coduri autorizate. Până la urmă mă gândesc că tocmai producatorul poate să producă la calități diferite.
    Cred că doar cele luate de prin aeroporturi sau din țări mai bine cotate sunt mai intense/pure și cu ingrediente de calitate mai mare. Ce ajunge oficial spre vânzare în Ro sunt de calitate proastă.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: