Voi ati trimis vreodata o scrisoare ?

By | May 13, 2011

Majoritatea celor care citesc blogul sunt din generatia mea, asa ca sunt tare curios. Si daca ati trimis, cate ?!

Tin minte ca atunci cand eram mic (dar mic de tot) am mesterit vre-o 2 saptamani la o scrisoare pentru bunicii mei. In final am ajuns la tara si le-am povestit personal ce aveam de povestit. In afara de scrisorile catre Moș Crăciun, am mai scris o singura data o scrisoare ptr. un fel de pen friend din UK. Probabil ca am scris-o foarte naspa pentru ca nu am mai auzit nimic de el pana acum. De atunci si pana acum, in decursul existentei mele, n-am fost nevoit sa recurg la o scrisoare. E adevarat ca am ales orice alt mijloc de comunicare, detestam formalismul ala din scrisori.

Avand in vedere astea, ma gandesc, oare n-ar fi util ca in orele de gimnaziu, pe langa model de scrisoare, sa se ofere si un model de e-mail ? Mai cu reguli din popor, mai cu netiquette. Nu e nevoie sa fie printre subiectele de bac, poa’ sa fie si facultativ, garantez eu ca se invata. Nu de alta, dar primesc niste anomalii de e-mailuri …

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Voi ati trimis vreodata o scrisoare ?

  1. Blondu

    eu am trimis vreo cateva la arad la matusa mea.. cand nu aveam pc+net….acum s-au invechit..se trimit doar in circumstate foarte formale, care au nevoie de o anumita eticheta…

    Reply
  2. cowish

    Pe vremea cand n’aveam net, adica atunci cand eram un copil normal si neobsedat, ii scriam Mirunei (you know her). Cred ca am ajuns la minunatul numarul de 2 scrisori pana cand m’am prins ca dureaza 2 saptamani pana ma mobilizez eu ca sa las scrisoarea la posta, si inca vreo 5 pana o lasa ea pe’a ei. Total neproductiv, insa al naibii de dragut.
    Legat de ce’ai spus tu, un om educat si interesat de felul in care se prezinta altora stie sa se exprime indiferent de cale, si nu invata asta la scoala. Asa ca lectiile de e-mail n’ar ajuta cu nimic. N’ai sa le inoculezi micilor scolari ideea ca exista anumite reguli care trebuiesc urmate in comunicarea online. La fel cum faptul ca au invatat vreodata la romana sa scrie scrisori nu’i face sa se exprime mai bine in scris..

    Reply

Spune-ți și tu părerea: