Withings Activité: Un pas în direcția bună

By | January 12, 2015

Dacă vrem să privim lucrurile din altă perspectivă, am putea să spunem că ceea ce numim acum smart watch este de fapt un computer care are printre altele și funcția de afișare a timpului. Withings Activité este opusul. Este într-adevăr un ceas, în adevăratul sens al cuvântului, care are printre altele și funcții de măsurare a pașilor, efortului sau a somnului.

Îmi place în primul rând pentru ideea pe care o reprezintă. Consider că așa ar trebui să arate smart watch-urile dacă vor să aibă succes. Sau cel puțin, abordarea asta se aproprie cel mai mult de smart watch pe care aș fi dispus să-l cumpăr.

[youtube=http://youtu.be/OLzGoMZ2plc&modestbranding=1&nologo=1&showinfo=0]

Bine, Activité nu pare genul de ceas pe care să-l port zilnic. Iar Activité Pop nu pare genul de ceas pe care să-l port vreodată. Prea mult plastic pentru gustul meu. Însă înțeleg de ce au ales să folosească acest design. Dacă ar fi băgat toate chestiile astea într-un ceas digital probabil că n-ar fi făcut așa de multe valuri în presă.

Aplicația mi se pare foarte frumos construită și este bine că se poate integra și cu aplicații de fitness, cum ar fi MapMyRun. Pe lângă faptul că îți face un grafic al calității somnului, ca Jawbone-ul meu, știe să distingă și între mers normal sau alergare. Dar lucrul cu adevărat remarcabil este bateria cu autonomie de 8 luni. Baterie simplă de ceas, CR2025, pe care o poți schimba singur.

[youtube=http://youtu.be/55PHdXdr7nQ&modestbranding=1&nologo=1&showinfo=0]

Şi acum Tissot, aștept toate inovațiile astea implementate pe următoarea generație de T Touch. Ar merge cuplate perfect pe seria Expert Solar de anul acesta. Sau măcar pe cea de anul viitor. Parcă sunt mai utile decât două tipuri de barometre.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: