Adio HBO, salut Netflix

By | November 14, 2013

Netflix este un serviciu de video on demand foarte popular în America. Dacă vreți, este un fel de vplay legal. Pe plan local, PRO TV și Antena 1 fac încercări disperate cu Voyo respectiv Antena Play. Doar că Netflix este un pic mai mult de atât. La ei episoadele din seriale apar instant iar anul acesta au făcut valuri pentru că serialul House Of Cards a fost disponibil în exclusivitate pe această platformă.

Recent, operatori din Danemarca, Suedia și Anglia au inclus Netflix în set-top boxurile lor. Sunt voci care spun că Netflix urmărește un parteneriat cu câte un operator din fiecare țară europeană. Un prieten îmi spunea că este o șansă mare pentru RDS.

Eu mă gândeam la următorul lucru: Înainte, primul lucru pe care îl făceai în noul cămin era să te abonezi la cablu TV. Acum ia gândiți-vă: Dacă ar fi să vă mutați la casă nouă, ce v-ați pune mai întâi, cablu TV sau internet?

Acesta este motivul pentru care cred că video on demand de la un provider de calitate ar prinde bine acum la noi în țară. Fie pe laptop, fie pe TV prin set-top box.
[sursa]

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

7 comentarii la “Adio HBO, salut Netflix

  1. b.

    nu numai pe TV/laptop, dar si pe tableta/telefon. daca nu ma lasa sa fac stream pe ce device vreau eu, tot degeaba.

    netflix e fain, insa nu stiu daca reuseste sa renunte la restrictii d-astea penibile.. de asemenea ma intreb de ce m-ar opri sa ma inregistrez la ei pe site daca sunt din .ro.. cardu meu nu e bun? banii mei nu sunt buni?

    Reply
    1. revo Post author

      Evident că este vorba despre toate device-urile mobile.
      Păi dacă nu au CDN aproape de țara noastră, degeaba te înregistrezi, pentru că nu vor avea conexiune destul de bună încât să-ți livreze ție conținutul. 🙂

    2. b.

      hai ca asta cred ca e ultima problema, sa nu aiba CDN… sincer cred ca singura problema sunt greedy media companies care vor foarte mult control asupra contentului, dincolo de copyright.. la fel ca video-urilede pe YouTube pe care nu le poti vedea de pe telefon pt ca producatorul nu a permis asta… nu cred ca exista alta explicatie pentru astfel de restrictii, alta decat ca sunt control freaks..

    3. revo Post author

      Sau Netflix vrea neapărat să ofere exclusivitate unui cablist.

  2. Ariel

    Eu zic că nu prea ai cum să compari HBO cu Netflix. Poate cu Premiere / Sky. La noi ar fi prea puțini care să plătească abonament la Netflix, ca să se justifice investiția, deocamdată.

    Aveam un cont de Netflix de la un amic din US, nu mergea decât prin proxy, cu IP de US…
    Voyo sau SeeNow, cu cont plătit, rulat pe SmartTV te ajută mult.

    Reply
    1. revo Post author

      Mă așteptam la remarca asta. Le-am comparat ca old school vs. new school. Userii finali ar înțelege așa: “deci Netflixu’ ăsta e ca HBO, în loc să plătesc lunar 10 lei în plus ptr. HBO, plătesc pentru Netflix”. E mai ușor să le faci paralela asta decât să le explici ce înseamnă VOD.

  3. Pingback: revoblog.ro | O să auziți mai des de VOD în 2014

Spune-ți și tu părerea: