Am donat pentru Cumințenia Pământului datorită lui Ponta

By | August 24, 2016

Chiar dacă donațiile sunt în urmă pe ultima sută, am ținut musai să donez și eu din cu totul alte motive fată de cele pe care se bate monedă în campania pentru donații. Părerea mea este că dacă nu simți că ar trebui să donezi, slabe șanse să te convingă un anumit argument. Din cauza asta nu cred că trebuie să încerci să convingi pe cineva să doneze. Argumente pro și contra sunt în egală măsură. Nu-i condamn pe cei care nu vor să doneze. Vă pot spune însă de ce am donat eu:

1) În primul rând, datorită lui Ponta. Cioloș s-a implicat foarte mult în campanie și pentru că n-aș vrea să-l văd pe Ponta cum îi dă peste nas în cazul unui eșec. Il dottore negociase înainte pentru 20 de milioane de € și a fost vizibil agitat când Cioloș a negociat achiziția sculpturii pentru doar 11 milioane de €. Probabil dacă mai era premier, Ponta ar fi cumpărat-o pe 20 de milioane de € și atunci toți cei care acum nu vor să dea un sfanț s-ar fi mândit cu ea ca și cum ar fi peștele de sticlă de la ei din sufragerie.

2) Pentru că nu am nimic de pierdut. Dacă se strâng banii necesari, consider donația mea o taxă de intrare la muzeu. Dacă nu se strâng banii, toate donațiile vor fi restituite. Oricum, în momentul de față consider că donația mea e o bere pe care i-o dau lui Cioloș și celorlalți miniștri în semn de mulțumire pentru ce au făcut până acum.

3) Pentru că nu am vrut să stau pe margine. Tot timpul am pretenții de la stat să facă ceva. Cum aș mai fi putut eu să fiu atât de exigent dacă tocmai atunci când aș fi putut să fac și eu ceva, nu am făcut?

N-am donat deci pentru că mi se pare o sculptură fenomenală. Nu rezonez cu ea, ba chiar mi se pare urâtă. Uitați-vă la expresia feței, chiar mi se pare că seamănă un pic cu cea a lui Ponta când nu știe ce-i ăla MTO. Nici nu prea am încredere că statul român va fi capabil să o protejeze cum trebuie și să o pună în valoare. Dar pe cei care spun că statul nu știe decât să ceară bani de la noi, i-aș ruga să nu confunde Guvernul de acum cu toți ceilalți ciomăgarii care au fost până acum miniștri. Cu alte cuvinte, am donat pentru că sunt fan Cioloș, nu pentru că sunt fan statul român.

ponta-brancusi

Până acum s-au strâns vreo 560.000 € din cele 6 milioane de € necesare. Restul de 5 milioane de € îi pune statul. Dar dacă nu ați donat până acum și vreți să o faceți, vă sfătuiesc să nu fiți descurajați. Dacă toți stau pe bară pe principiul “nu o să se întâmple nimic”, atunci chiar că nu o să se întâmple nimic niciodată. Puteți dona pe site-ul www.brancusiealmeu.ro, 2 € prin SMS la 8833 sau pe emag.ro. Mie mi-a luat vreo două minute.

Încă sper că se mai activează doi-trei magnați sau niște companii private și că se strâng banii până pe 30 septembrie.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: