Și eu cred că Facebook îți ascultă microfonul. Inclusiv în România

By | October 30, 2017

Astă vară vorbeam despre cu Alice despre un vin care nu prea se găsește în magazine. Când am intrat pe Facebook de pe telefon, am găsit reclame la magazine online de băuturi. Iar reclamele nu-mi arătau alte băuturi în afară de sticle de vin.

Altă dată discutam cu un prieten despre detailing auto. Sigur nu am căutat așa ceva pe internet, pentru că știu direct unde să mă duc dacă am nevoie. Evident, când am deschis aplicația de Facebook, am găsit reclamele firmelor care se ocupau cu detailing auto.

Am ridicat o sprânceană, pentru că nu sunt genul care să creadă în două coincidențe una după cealaltă. Dar am mers mai departe, pentru că nu realizasem că telefonul a fost în preajma noastră în tot acest timp.

N-am făcut conexiunea decât după ce povestea și Eftimie despre asta, la o bere. Dacă-mi aduc bine aminte, exemplul lui era cu excursii în Grecia. Oricum, el știe mult mai multe despre viitor, conspirații, găuri spațio-temporale și paradoxuri spațiu-timp, așa că tind să-i dau dreptate.

După ce a apărut scandalul din America, am mai văzut întâmplări asemănătoare, inclusiv în România. Bineînțeles, este extrem de greu de dovedit că așa este. Dar știind istoricul Facebook, nu văd de ce nu ar face acest lucru. Pe lângă asta, nu mi se pare ceva greu de realizat. Ce-i cu adevărat inedit este cât de bun este algoritmul lor de recunoaștere vocală, dacă funcționează inclusiv în limba română.

Și acum să nu exagerăm cu indignarea mai mult decât este cazul. Până la urmă la asta trebuie să te aștepți când folosești un serviciu gratis. Te mai folosește și el pe tine din când în când.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

8 comentarii la “Și eu cred că Facebook îți ascultă microfonul. Inclusiv în România

  1. Andrei R

    Eu am patit la fel referitor la o discutie despre faptul ca inevitabil voi cheli (avand in vedere istoria familiei). A doua zi am primit reclame la produse anti caderea parului.

    Reply
  2. Bogdan D

    eu nu cred ca fac asta, am incercat sa ii determin sa ma targeteze si nu am reusit. poate altcineva a avut mai mult succes cu asta ?

    Reply
  3. nea_caisă

    Atâta efort din partea FB și eu nu văd nimic din cauza Adblock…..

    Reply
    1. Revo Post author

      Păi reclamele le afișează în Newsfeed, deci tot nu scapi 🙂

  4. George2

    Si eu cred ca facebook iti asculta microfonul!! dar si eu la randul meu sunt al dracului.. sau cel putin asa cred ;(( daca spre exemplu sa zicem vorbesc ca as vrea sa cumpar 1kg de cuie si fb imi da reclama la cuie 20ron/kg automat nu voi cumpara de acolo voi cauta pretul cel mai mic si de acolo voi cumpara, de obicei cine plateste reclama pe fb au preturi mari sau a vandut asa de mult incat isi pot permite preturi mici dar merg pe prima varianta cumva si reclama se regaseste de obicei in pretul mare, problema mai mare care nu o pot verifica este daca au acelasi actionar ;((, oricum merg asa departe incat daca mi-ai dat reclama pe youtube,videoclip fb sau pur si simplu m-ai intrerupt din ce vizionam,citeam etc.. te trec pe lista. DA am o lista cu produse pe care NU le cumpar fix pt ca mi-ai dat reclama cand voiam sa vad altceva!! lista e destul de mare nu o sa o fac publica ca sa nu se considere reclama desi mi-ar fii foarte usor, o data ma uitam la romanii au talent si in timpul emisiuni au bagat un spot de 30 de secunde, jur ca am varsat o lacrima era o reclama la un telefon pe care voiam sa il cumpar luni ;((… si nu l-am mai luat ;((, cel mai tare ma distreaza cand dau sa citesc o stire tragica gen colectiv,morti,atentate,etc, dar la inceput iti baga o reclama…oare companiile astea nu se gandesc ca imaginea lor este asociata cu crime violuri si altele? ce ar trebuie sa inteleg la o stire cu un viol? ca firma respectiva e de acord cu violul sau ce? in fine…

    Reply
  5. Mircea

    Ok, dacă face asta (cândva se va dovedi totuși, vorbim de software și internet, deci urme rămân) e nasol. Dar totuși, care e motivul pentru care i-ar da cineva permisiuni aplicației de Facebook?

    Reply
  6. O observatie

    Algoritmii de recunoastere vocala sunt cam aceeasi indiferent de limba…retele neurale “deep”

    Reply

Spune-ți și tu părerea: