Gear S și Gear VR

By | September 11, 2014

În evenimentul de la Berlin Samsung a mai anunțat două chestii. Un nou ceas cu Andoid (Gear S) și ceva foarte tare – Gear VR – un dispozitiv care o să aducă realitatea virtuală și mai aproape de consumatori.

Gear S

Gear S este deja al V-lea model de ceas de la Samsung. Primul a fost Gear, o chestie butucănoasă mare și greu de folosit. Au urmat Gear 2 și Gear 2 Neo, pentru care Samsung a renunțat la Android. În iunie au lansat Gear Live și acum lansează Gear S. Exceptând primul Gear, vorbim despre 4 ceasuri noi în decursul a mai puțin de un an. Şi asta dacă nu socotim și brățara – Gear Fit. Mamă ce ritm au!

 

Oricum, ultimul model mi se pare și singurul care merită cumpărat. Pentru că a renunțat la dependență de smartphone și a devenit un device autonom. Acum poți pleca la o alergare doar cu acest ceas pe mână și poți lăsa telefonul acasă.

 

Ceasul se bazează pe sistemul de operare Tizen. Are display AMOLED curbat de 2″, GPS, 3G, Wifi, S voice, tastatură querty și are mai bine integrate funcțiile de la S Health. Nu au menționat dacă este rezistent la apă. Samsung a făcut un parteneriat cu Swarovki pentru brățări însă ceasul mi se pare mult prea mare pentru mâna unei femei.

Eu nu am apucat să testez decât Gear Fit, puteți găsi aici review-ul meu.

Gear VR

Gear VR este o cască ce funcționează în tandem cu Note 4. După ce introduci telefonul în suport poți face tot felul de chestii. De exemplu ai putea să controlezi imaginea jocului proiectat pe ecran doar prin mișcarea capului. Sau poți vedea un film. Se simte ca și cum ai fi la doi metri de un ecran de 175″ iar unghiul de vizionare este de 96 de grade. Nu sunt dezamăgit decât că nu include și niște căști audio.

Nu este un concept nou. A fost dezvoltat în parteneriat cu Oculus. Şi acum ceva timp am scris în Tech News  – ediția de pe 4 mai – despre un român cu o campanie pe Kickstarter care încerca să facă același lucru. Să printeze 3D suporți pentru iPhone. Dacă vreți să mă vedeți cum mă joc cu Oculus Rift, aveți aici un articol.

Despre Gear VR găsiți mai multe detalii și pe blogul celor de la Oculus.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Gear S și Gear VR

    1. revo Post author

      Pentru Gear S aflăm la începutul lui Octombrie. Eu estimez 300$ la ei. Gear VR este disponibil doar pentru developeri deocamdată.

Spune-ți și tu părerea: