Mi-a plăcut Dunkirk

By | July 31, 2017

Dunkirk este genul de film care ori îţi place, ori te dezamăgeşte. Nu există cale de mijloc. Pe mine m-a prins şi m-a ţinut în priză pe toată durata lui. Atmosfera de război este construită perfect iar efectele audio de excepţie creează acea angoasă care nu te lasă să te plictiseşti. Este exact la ce te-ai aştepta din partea lui Christopher Nolan şi Hans Zimmer.

Filmul urmăreşte evenimentele acelei zile şi descrie aceleaşi întâmplări văzute din trei unghiuri diferite: infanterie, marină şi forţele aeriene. Sunt multe chestii interesante legate de modul în care a fost regizat. De exemplu pentru secvenţele de pe mare, Nolan a preferat să folosească nave militare adevărate şi nu CGI. Nu e cu poveste de dragoste, nu e cu exagerări sau cu eroi care salvează omenirea. Toate personajele sunt tratate în acelaşi fel, fără a se pune accent pe unul anume.

Mie mi-a plăcut tocmai pentru acurateţea cu care au fost tratate evenimentele. Mi se pare că Nolan a pus atât cât trebuie şi că nu a exagerat pe nicăieri. Norocul anumitor soldaţi nu a ţinut la nesfârşit, iar cei care s-au sacrificat pentru binele celorlalţi nu au fost răsplătiţi. Ca o deformaţie profesională, am observat că până şi ceasul folosit de Tom Hardy era modelul de Omega cu care erau dotaţi piloţii RAF în al doilea război mondial.

În concluzie, Dunkirk nu-i Inception sau Interstellar, dar eu l-aş pune clasa printre cele mai bune filme de război. Dacă sunteţi fani ai genului, nu are cum să nu vă placă. E o gură de aer proaspăt de la filmele din ultimul timp,cu super eroi şi captaini americi care salvează tot şi omoară tot.

Dacă ţi-a plăcut articolul şi vrei să afli mai multe, apasă aici.

  ceasuri election

Un comentariu la: “Mi-a plăcut Dunkirk

  1. Giotto

    Nu l-am vazut, dar toata lumea vorbeste despre el. Se pare ce este un film bine realizat. Trebuie sa il vad si eu.

    Reply

Ce părere ai?