Puma Mostro Mesh – Biotehnologie de la ZorileStore

By | April 20, 2013

Acum 2 ani, pe vremea când Național Arena nu exista, am fost la un mini-cross ce a avut loc în sala de atetism din complexul Lia Manoliu. Întâmplător, sponsorul principal a fost Puma. Inițial trebuia să existe o separare clară între sportivi profesioniști și amatori. Dar o întâmplare nefastă a făcut ca în grupa în care activam eu, să fie incluși 2 atleți de performanță.

S-a dat startul și a început distracția. Eu eram încălțat cu niște adidași de baschet iar cei doi treceau pe lângă mine cum trec două gazele pe lângă un rinocer care face atac de cord. În picioare purtau niște încălțări așa de ciudate încât mă duceam cu gândul la biotehnologie. Mă uitam cât grip le oferea cauciucul de pe talpă și cum acesta se agăța de pistă și-i propulsa mai departe. Ca să vă faceți o idee, eu cu adidașii mei de baschet eram ca un tanc care încerca să facă o liniuță cu două BMW-uri.

După trei patru ture de-ale mele ei terminaseră deja 10 ture și umilința s-a oprit pentru mine. Drept premiu, ei au primit 2 perechi de adidași Puma. Culmea, la fel ca cei pe care îi aveau în picioare. De parcă ar fi avut nevoie de ajutor în plus. Am înjurat printre dinți și am plecat acasă.

Iată că acum am primit și eu un model asemănător de adidași de la ZorileStore, în urma acestui articol. Adidașii se numesc Puma Mostro Mesh, iar mesh se referă la pânza din care sunt făcuti. De fapt, englezii înțeleg sită prin “mesh”. Sunt niște adidași high tech, exact pe placul meu. Merită un loc printre celelalte 8-9 perechi ale mele și un review cum se cuvine. Haideți să vedem.

Ambalare.

Cutia de la Puma este una dintre cele mai interesante cutii de adidași din colecția mea. Se vede că Puma investește mult în prezentare. Datorită cutiei am aflat că piciorul meu are dimensiune apropiată de cea a unei sticle de vin. Am testat și așa este. Fără două degete, piciorul meu este la fel de lung ca o sticlă de vin. Așa că dacă vreți să-mi faceți cadou o pereche de adidași și nu știți mărimea, gândiți-vă la un vin roșu demi-sec.

puma_zorilestore_50 puma_zorilestore_3 puma_zorilestore_7 puma_zorilestore_11

Poziționarea în gamă.

Puma spune pe site-ul lor oficial că aceștia ar fi niște adidași casual, cu o infuzie de vitamine la capitolul design. Eu aș spune că nu sunt pantofi pentru activități de zi cu zi. I-aș vedea ca niște adidași pentru alergare, pentru escaladă, pentru drumenții montane sau pentru sala de forță. Cred că ar fi buni și pentru condus la drum foarte lung. Pânza îi recomandă pentru activități sportive în care ai nevoie de aerisire iar ZorileStore a intuit corect când a spus în descriere că sunt “o versiune perfecta pentru primavara”.

puma_zorilestore_13 puma_zorilestore_14 puma_zorilestore_15

Design.

Pentru niște adidași de stradă designul este exagerat. Cel puțin pentru țara noastră. Însă pentru oricare din activitățile de mai sus, vor stârni interesul celor din jur. Îmi place talpa cu crampoanele exagerate care se prelungesc pe margine, mă duce cu gândul la un cauciuc off-road. La fel și imitația de carbon din care iese banda folosită pe post de șiret. Alt lucru care-mi place este sigla Puma 3D de pe spatele adidasului. Eu i-am primit în varianta de culori “silver lake blue”. Chiar și așa seamănă cu Jika-tabi (încălțari purtate de japonezi). Dacă ar fi fost negri complet, ți-ar fi trebuit un shuriken și un nunchak și puteai să te urci prin copaci ca un Ninja.

puma_zorilestore_27 puma_zorilestore_19 puma_zorilestore_28 puma_zorilestore_25

Construcție.

Talpa este din cauciuc, materialul exterior este din plasă, zona din care ies elementele de prindere este din plastic dur, la fel și cele 2 urechi prin care trec benzile folosite pe post de șireturi. Mai au și câteva inserții de vinilin (banda argintie a la Puma și încă un petic mic). Toate elementele adidașilor sunt lipite, am văzut doar 2 cusături, cu scop decorativ mai mult. Sper ca în timp atât plasa cât și ariciul folosit pentru prinderea “șireturilor” să reziste.

puma_zorilestore_30 puma_zorilestore_32 puma_zorilestore_35

Îmi place că limba este capitonată cu un material mai moale. Am niște adidași cu o limbă așa de tare încât îmi fac bătături pe gleznă dacă ii port cu ciorapi “mini”. Un lucru inedit ar fi faptul că este prinsă de talpă printr-o bandă elastică. Nu înțeleg motivul dar am încredere că cei de la Puma nu au făcut asta fără motiv.

puma_zorilestore_43 puma_zorilestore_46 puma_zorilestore_49

Branțurile sunt moi, detașabile și au o sculptură anatomică. Sculptura aceea este utilă pentru cei care au platfus deoarece piciorul lor calcă în mod normal spre interior și o încălțăminte cu limba “plană” le produce disconfort. Sunt foarte flexibili și foarte, foarte ușori (~300 g). Dovezile mai jos:

puma_zorilestore_49

 

Sizing Help.

Eu port mărimea 45 iar acești adidași sunt la cel mai mare fix. În general prefer adidașii cu o idee mai largi. În cazul de față, nu pot să-mi dau seama dacă ar fi trebuit juma’ de număr mai mare pentru că sunt foarte confortabili și nu simt că mă strâng. Totuși, degetul mare împinge vizibil plasa în afară. Îmi voi da seama dacă trebuia o mărime mai mare după ce voi alerga cu ei. Pe amazon am văzut că lumea recomandă o jumătate de mărime mai mare pentru modelul de față. La limită, pot spune precum americanii: these shoes run true to size. Adică mărimea de pe cutie este cea corectă. Pentru cei neinițiați, trebuie să știți că mărimile diferă de la un producător la altul. De exemplu eu port mărimea 45 de la Nike și mărimea 46 de la Adidas.

Aici vin și cu o sugestie pentru echipa ZorileStore. Mi-ar place să văd un sizing help pe site. Cred că în primul rând ar fi în beneficiul magazinului pentru că acesta e principalul factor care împiedică achiziția adidașilor (și hainelor) online. Odată ce această barieră a fost depășită … sky is the limit.

puma_zorilestore_38 puma_zorilestore_50 puma_zorilestore_51

Concluzie.

Dacă pe viitor vă propuneți să faceți mai multă mișcare și vreți niște adidași pentru o gamă mai largă de activități, Puma Mostro Mesh este o alegere bună. Sunt foarte confortabili și extrem de ușori. Totuși, aveți grijă să nu vă prindă ploaia în timp ce îi purtați.

Despre ZorileStore.

ZorileStore este compus dintr-un magazin online și 5 magazine offline împrăștiate prin Constanța. Așadar, după cum spun și ei, nu sunt firmă de apartament, sunt recomandați de Puma.com și chiar ei te învață cum să recunoști un fals pe blogul lor. Ce îi face speciali este livrarea în 24h, taxa minimă de transport (5 lei) și vizualizarea 360 a produselor de pe site (unică în România). Bineînțeles, conform legii, orice produs se poate returna în 10 zile fără explicații din partea cumpărătorului și toți adidașii au garanție 30 de zile.

zorilestore_shop1 zorilestore_shop2 zorilestore_shop3

În online fac niște campanii fantastice. Au făcut singurul concurs pe Pinterest de care știu, acum ceva timp au dat papuci pentru toți bloggerii care erau dispuși să scrie un articol iar prin concursul de față caută “Blogger ambasador ZorileStore” pe care să-l plimbe cu velierul.  Ca să vă faceți o idee, în concurs s-au înscris peste 250 de bloggeri. Pe cutia primită de mine scrie 399 de lei, pe site 239 lei (reduși), dacă socotim 1 pereche de adidași la 100 de lei și înmulțim cu 250 … ne dăm seama că oamenii nu se joacă.

PS: Am adăugat pe Pintrest câteva modele tari de la ei.

 

 

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

12 comentarii la “Puma Mostro Mesh – Biotehnologie de la ZorileStore

  1. Oana

    1. Să-i alergi cu plăcere.
    2. M-a distrat teribil comparația: „cei doi treceau pe lângă mine cum trec două gazele pe lângă un rinocer care face atac de cord.” :))))
    3. Pentru escaladă n-aș prea zice. Au cu totul altă construcție: http://www.scarpa.com/scarpa/products/CLIMBING/CLIMBING-ROCK_CLIMBING
    Nici la drumeție pe munte nu i-aș vedea voioși. Ai nevoie de aderență și stabilitate => bocanci. 😀

    Reply
    1. revo Post author

      Multumesc ! La escalada ma gandeam la catarari in sala, nu pe munte. Dar … se pare ca sunt un pic diferiti

    2. Oana

      Păi mnoh… mă gândesc că în principiu tre’ să folosești același tip de papuci și în sală pe panou ca să te obișnuiești pt. momentul trecerii la „peretele natural”. Zic și eu. :-??

    3. revo Post author

      Cred că știi mai bine decât mine, am văzut că tu ai făcut drumeții mai multe 🙂

  2. Pingback: Finalistii campaniei “Blogger Ambasador Zorile Store” | Blogul zorilor – zorilestore.ro

  3. Alice

    Trebuie sa admit ca nu am mai vazut adidasi asa de usor de indoit, rasucit, strans s.a.m.d 🙂

    Reply
    1. revo Post author

      Îi iei pe amândoi și faci un nod din ei :))

    1. revo Post author

      Ăștia dau viteză doar pe orizontală, nu și pe verticală 🙂

    1. revo Post author

      Mersi, mă bucur să aud asta de la tine !

Spune-ți și tu părerea: