Samsung a lansat Galaxy A în România

By | January 29, 2015

Într-un bar hip din centrul vechi, Samsung a lansat marți seară noua linie de telefoane Galaxy A. Ca și în cazul defunctului Galaxy Alpha, seria A mizează pe două cuvinte cheie: design și metal. Samsung speră ca aceste ingrediente, presărate pe alocuri cu termenul “selfie” să atragă atenția tinerilor.

Galaxy A3 este cel mai mic model din serie. Are doar 7mm grosime, bateria nu este detașabilă iar capacul din spate și marginile chiar sunt de metal. Are un display Super AMOLED de 4.5″ cu rezoluție 540 x 960, un procesor Quad Core de 1.2GHz, 1.5 GB RAM și 16 GB de stocare. Camera principală este de 8MP (autofocus + flash) iar bateria are din păcate doar 1.900 mAh.

Şi acum revenim la metehnele Galaxy Alpha. Deși nu are specificații de top, telefonul costă multicel. Este disponibil deja la eMAG și costă 1.400 lei. Pe mine asta m-ar face să recomand mai degrabă un Galaxy S5 mini sau un Galaxy S4.

Galaxy A5 este ceva mai răsărit din punct de vedere al specificațiilor. Deși are un display mai mare, de 5.o”, este și mai subțire – 6.7 mm. Procesorul și spațiul de stocare rămân aceleași, crește viteza memoriei – 2 GB RAM, autonomia bateriei (2.300 mAh) și camera de 13 MP.

Iată-l lângă iPhone 6 și lângă Note 3-ul meu supradimensionat din cauza carcasei.

Costă 1.900 lei la eMAG și din nou, mi se pare că se aproprie prea mult de prețul unui Galaxy S5. Iar spiritul practic mă va îndemna să recomand mai degrabă S5-ul.

Galaxy A7, fratele lor mai mare, nu a fost încă prezentat în România. Ca și în cazul Note 4 Edge, probabil că va apărea și el în stocuri undeva peste 2-3 luni.

În concluzie, telefoanele sunt foarte frumoase și se simt foarte bine în mână. Samsung a făcut progrese cu Seria A, dar n-a ajuns încă în zona în care ar trebui. Dacă Galaxy Alpha oferea specificații mai slabe la un preț mai mare decât Galaxy S5, măcar acum prețul este mai mic. Dacă te interesează doar designul, da, telefoanele sunt interesante.

Bonus. Pentru lansarea de marți, Samsung a făcut un parteneriat cu No Eye Patch pentru o linie de tricouri. Am fost un pic dezamăgit de costumația modelelor, obișnuit fiind cu stilul pozelor NEP de pe Facebook. Eu mă așteptam să defileze îmbrăcate ca-n pozele acelea. Oricum, aveți mai jos niște poze, să-mi spuneți ce slogan vă place:

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: