Samsung Galaxy S6 și S6 Edge – salt mare la design, pierderi minore la specificații

By | March 2, 2015

Galaxy S5 s-a lansat în România la două luni după ce mi-am cumpărat eu Note 3. M-am dus la evenimentul de lansare cu puține emoții, fiindu-mi frică să nu mă atragă atât de mult încât să privesc Note-ul meu cu alți ochi. N-a fost cazul nici cu Galaxy S5, nici cu Note 4. Însă la prima întâlnire cu Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge voi fi deja resemnat, cele două telefoane noi sunt într-adevăr altceva.

Designul este, ca niciodată, principalul atu al celor de la Samsung. Galaxy S6 folosește materiale premium: metal adevărat pentru ramă și sticlă (Gorilla Glass 4) pentru “capacul” din spate, care acum nu mai este detașabil, deci adio schimb de baterie. Camera este în continuare ieșită în afară și senzorul de măsurare a pulsului mi se părea mult mai frumos dacă ar fi fost așezat sub cameră, nu în lateral.

Telefonul arată ca o combinație ciudată între spatele lui iPhone 4 și rama de la iPhone 6. Diferență fiind că rama lui S6 este mai tăioasă, nu așa netezită ca cea de la iPhone. În partea de jos, la difuzor, seamănă însă leit cu iPhone 6. Şi e păcat, că acea părticică mi se părea cea mai dezordonată din design-ul celor de la Apple.

Galaxy_S6_edge_SideBottom_Gold_Platinum

Display-ul de 5.1″ este 4K și are o densitate de pixeli opulentă, 577 ppi. Samsung spune că nu este overkill și că supradoza de pixeli își va face simțită prezența când telefonul va fi conectat la Gear VR. Pentru că sistemul de realitate virtuală folosește lentile pentru a mări imaginea. Să vedem dacă nu cumva ecranul nou nu va stresa prea mult bateria de 2.550 mAh, cu 250 mAh mai mică decât la S5. Şi încastrată pe deasupra.

Galaxy_S6_edge_Topdown_Gold_Platinum

Procesorul este un Exynos octa core, produs în casă de Samsung. Într-adevăr au renunțat la Snapdragon-ul de la Qualcomm, motivând că acela se supraîncălzește. Viteza memoriei a crescut în sfârșit la 3GB RAM dar capacitatea a scăzut, telefonul nu mai are slot SD. Vor fi trei versiuni: cu spațiu de stocare de 32,64 sau 128 GB. Samsung se pare că ar fi renunțat complet și la portul USB 3.0, care nu a apărut decât pe Note 3.

Galaxy_S6_edge_Gold_Platinum

Camera de 16MP intră în funcțiune foarte rapid și este foarte luminoasă, cu o diafragmă de f/1.9. Senzorul de măsurare a pulsului ajută și camera să discearnă mai bine balansul de alb. În sfârșit, nu mai este inutil. Camera este capabilă chiar să urmărească un subiect în mișcare cu focalizarea, o premieră pe piața telefoanelor.

Galaxy_S6_edge_Green_Emmerald

Marea absență la S6 era principalul plus al lui S5: rezistența la apă. Părerea mea este că se putea oferi și asta, chiar dacă telefonul este din metal și sticlă (Xperia Z a putut de exemplu). Cred însă că Samsung își mai păstrează ași pe mânecă și pentru S7. Pentru moment speră să ne încânte cu încărcarea wireless și cu cititorul de amprente care acum funcționează cum trebuie, ca la iPhone. De Samsung Pay nici nu merită să vorbim, noi încă ne speriem de PayWave-ul de la ING cum se speriau oamenii peșterii de foc.

Nu știu dacă Samsung va reuși să recupereze teren cu Galaxy S6 însă știu că deocamdată au reușit să facă un telefon frumos, care i-a luat complet fața lui HTC One M9 – lansat tot ieri . Eu cred că fanii mai vechi ai seriei vor alege S6 iar scopul lui Galaxy S6 Edge (care este același telefon, doar că are ecranul curb, am uitat să vă spun) este să mai fure din clienții Apple.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Samsung Galaxy S6 și S6 Edge – salt mare la design, pierderi minore la specificații

Spune-ți și tu părerea: