Smart Home: Cum să controlezi dispozitive prin Google Assistant

By | October 6, 2017

De când m-am uitat la primele filme SF am visat să dau comenzi vocale dispozitivelor din jur. Google Home este ca un sistem de operare pentru dispozitive smart (prize, becuri, senzori) sau oricare alte gadgeturi de tip IoT. Dacă ai mai mai multe dispozitive smart prin casă şi le integrezi în Google Home, vei avea două lucruri de câştigat.

În primul rând nu va mai trebui să foloseşti câte o aplicaţie pentru fiecare dispozitiv. Poţi da comenzile direct din Google Assistant. Acesta mi se pare cel mai mare câştig. Până acum pe mine nu prea mă încântau chestiile smart, pentru că nu voiam 4 aplicaţii diferite pentru 5 becuri.

Al doilea avantaj este că poţi folosi comanda vocală pentru a porni şi opri gadgeturile. Te-ai băgat în pat şi vrei să stingi becul? “Ok Google, turn the lights off!”. Vrei să porneşti caloriferul sau aeroterma? “Ok Google, turn the heat on!”. Recunoaşterea vocală funcţionează foarte bine.

Cum adaugi un dispozitiv în Google Home?

În primul rând, trebuie ca acel dispozitiv să suporte integrarea cu Google Home / Google Assistant. Nu toate ştiu asta, aşa că verificaţi înainte să le cumpăraţi. De asemenea, limba telefonului trebuie să fie setată pe engleză, iar “OK Google” să fie pornit. După ce aţi conectat deja dispozitivele la wifi prin aplicaţia lor, pentru integrarea în Google Home, paşi sunt următorii:

  1. Ţii apăsat butonul de home pentru a activa Google Assistant;
  2. În dreapta sus, apeşi pe pictograma cu rigla pe fond albastru > More (cele trei puncte) > Settings > Home Control;
  3. În tab-ul “Devices” apeşi pe plus-ul din dreapta jos pentru a adăuga un dispozitiv nou;

De aici încolo ar trebui să se poată descurca oricine. Mai departe trebuie doar să adaugi o poreclă dispozitivului şi să-l plasezi într-una dintre camere. Tot ce trebuie să faci de aici încolo este să-ţi exersezi engleza şi să te uiţi pe lista din Google Home înainte de a cumpăra dispozitive, ca să ştii care pot fi integrate 🙂

Dacă ţi-a plăcut articolul şi vrei să afli mai multe, apasă aici.

  ceasuri election

Ce părere ai?