“Ai hosting de 1 euro și mai ai și pretenții?”

By | May 10, 2018

Webfactor, o firmă destul de cunoscută de hosting are probleme de vreo trei zile, iar site-urile multor bloggeri cunoscuți sunt căzute tot de atunci. Unii spun că ar fi în total vreo 20.000 de site-uri românești căzute. E o cifră din burtă, pentru că cei de la Webfactor nu prea vor să comunice cu oamenii afectați. Abia azi au început să miște ceva, și promit că vor restaura serviciile.

Dar nu despre asta vreau să vorbesc. Ideea este că în contextul ăsta, a apărut din nou discuția legată de “săracii” care își cumpără hosting de 1 euro. “Ce, ai hosting de 1 euro și te aștepți să meargă?! Săracule!”

Haideți să vă spun cum văd eu treaba asta. Mi se pare de prost gust să desconsideri clienții care au hosting de 1 euro.

Majoritatea clienților nu vor porni din start cu hosting de 15 euro pe lună dacă site-ul lor nu are trafic. Vreau să pornesc de la nivelul minim, oricare ar fi el, și să cresc. Și eu am început blogul cu hosting de un euro și am urcat treptat până la suma pe care o plătesc acum. Deci dacă ești o firmă de hosting și vrei să crești baza de clienți, ar trebui să respecți și acei clienți care au hosting de 1 euro. Și dacă se poate, să îi educi, astfel încât să înțeleagă singuri diferența între un hosting de 1 euro și unul scump.

Nu-ți permiți să oferi hosting de 1 euro? Nu-i nicio problemă, pornește de la prețul minim pentru care poți garanta calitatea. Dar asumă-ți asta. Pierzi clienții mici (noi), dar te concentrezi pe retenția celor importanți. Altfel, e ca și cum un service auto ți-ar spune: “îți repar mașina de 100 de lei, dar nu te aștepta să-ți și meargă”.

Din punctul meu de vedere, nu este nicio rușine să ai hosting de 1 euro.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la ““Ai hosting de 1 euro și mai ai și pretenții?”

 1. Marius

  Conteaza foarte mult cat de multe cunoștințe are cel care isi gazduieste site-ul pe o gazduire de 1 euro. Unele pot fi chiar ok. Uite, acum ceva timp tineam blogul pe chroot. Tot pe 1 euro. A tinut bine, bine de black friday, in 2016. De atunci, am vazut ca a luat-o in sus traficul si am migrat pe ceva mai sus.

  Cea mai buna chestie pe care am vazut-o, in utlima vreme, a fost ca unii au ridicat preturile pentru ca au imbunatatit infrastructura. E bine ca apar firme care vor sa se niseze premium, sa inteleaga omul ca plateste pentru calitate.

  Bine, ideea ar fi ca oamenii sa nu mai aleaga cel mai ieftin produs. Si nu e vorba doar de hosting aici. 🙂

  Reply
 2. Calin

  …e ca și cum un service auto ți-ar spune: “îți repar mașina de 100 de lei, dar nu te aștepta să-ți și meargă”.

  CORECT !

  …sau : ” …pai la parizeru’ ala de 0.75 ron/ 100g ce credeai ? …ca nu faci enterocolita ? … e bonus ! “

  Reply

Spune-ți și tu părerea: