A fost inaugurat centrul Amazon din București

By | May 10, 2018

Amazon a inaugurat ieri Centrul de Dezvoltare și Tehnologie din București. Noul sediu este în clădirea Globalworth Campus, chiar lângă stația de metrou Pipera și are o suprafață de 13.000 de metri pătrați. Nu a trecut foarte mult timp de când n-am mai mers pe Dimitrie Pompeiu însă am fost luat prin surprindere de această clădire, care parcă a răsărit peste noapte. Este doar una dintre cele trei care vor fi construite, iar Amazon se pare că a închiriat jumătate din ea.

Cei 650 de colegi care vor lucra în noul centru se vor alătura altor 1000 angajați Amazon din țară și vor colabora cu echipele din Dresden și Seattle. Echipa AWS (Amazon Web Services) din București va lucra pentru tehnologiile serviciului EC2 (Elastic Cloud Computing), însă Amazon caută și specialiști în lingvistică (pentru Alexa), manageri de proiect sau manageri de echipă. Joburile disponibile sunt listate pe romania.amazon.com.

În afară de cele de mai sus, n-am reușit să aflăm mai multe informații. Eu mă așteptam să putem vizita clădirea, însă evenimentul a avut loc în holul ei.

Nu a fost nici sesiune de Q&A la finalul conferinței, așa că n-a avut nimeni ocazia să pună întrebarea dacă magazinul online se va lansa și în România și celebrele întrebări: “cât ați investit?” și “în cât timp va așteptați să recuperați banii?”. Mie mi-ar fi plăcut să știu măcar dacă Alexa va avea și suport pentru limba română. Poate cu altă ocazie.

Am apucat în schimb să văd “pe viu” dispozitivele lor: Echo Dot, Echo, Echop Plus și Echo Spot. În schimb mi-a fost rușine să vorbesc cu ele, cu atât de multă lume de față 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: