Am băut gin românesc Pușcălupi

By | April 28, 2023

Am primit cadou o sticlă de gin Pușcălupi produs în România, la Râșnov, și am făcut imprudența să pun un story cu ea înainte să apuc să beau. Așa că după multe întrebări de “cum e?”, am fost nevoit să beau din el, ca să vă spun cum este.

În primul rând m-a nedumerit faptul că pe el scrie că-i un “single shot” dry gin, distilat în loturi mici. Habar n-am la ce se referă single shot. Știu ce înseamnă single shot la arme, dar la băuturi? Dai shot-uri cu el cum dai cu tequila? Deschizi sticla și o bei pe toată dintr-un shot? Nu știu.

În fine, am făcut un cocktail cu apă tonică și câteva flori de hibiscus pe care le-am găsit în pachetul cadou. Florile nu contribuie cu mare lucru la gust, dar colorează totul în roz.

Ginul mi se pare destul de tare, aromat, cu un puternic gust herbal. Se simte ienupărul din plin, însă nu are și altă aromă adăugată, cum sunt cele de la Whitley Neill de exemplu. Este gustul clasic de gin. Are 45 de grade, aproximativ la fel ca Tanquerai-ul pe care îl bem de obicei, dar parcă se simte mai tare.

Apoi l-am găsit pe Freshful și am citit în descriere că “se recomandă a fi consumat cel puţin o dată de sine stătător, sec.”. Așa că am luat o gură și sec. Și … da, e și mai puternic gustul de ienupăr. Nici n-aș avea cu ce să compar. Am mai băut o singură dată un gin sec, de curiozitate. Ginul mi se pare un alcool făcut special pentru cocktail, cine naiba bea ginul sec?

În caz că vă întrebați, “numele ginului vine de la un personaj legendar: primul cabanier de la Mălăiești, fiul unui cunoscut vânător, în special de urşi, și cel care l-a condus pe renumitului botanist braşovean Julius Römer pentru a aduna cea mai completă arhivă botanică din regiune.” Cam atât. Mi-ar fi plăcut să aflu mai multe despre el și să citesc ce îl deosebește cu adevărat de un gin de 70-80 lei sticla, dar nici măcar site-ul trecut pe etichetă nu este funcțional.

Apropo, în afară de gin tonic, voi ce cocktail mai beți pe bază de gin? Sau ce mai puneți în pahar în afară de lămâie alături de tonic și gin pentru un gust în plus? Mie nu-mi place nici combinația cu castravete și cu siguranță nici cea cu piper.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Am băut gin românesc Pușcălupi

  1. Giovani

    Nici mie nu-mi place cu castravete. Chiar nu înțeleg de unde și pana unde. Gin+apa tonica sau Kinley (ma rog, după gusturi). Și lume/lămâie după gust. Sec, intradevar mi se pare groaznic.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: